Ma éjjel megnövekszik a felhőzet, reggel már túlnyomóan borult idő várható. Többfelé számíthatunk csapadékra: kezdetben mindenütt esőre, majd hajnaltájt a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében havas esőre, a hegyekben havazásra is. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira, északira fordul, időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a nap második felétől északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. Délelőtt még többfelé várható eső, havas eső, főként a hegyekben hó, majd a csapadék egyre keletebbre szorul, és estére a legtöbb helyen megszűnik. Az északnyugati, északi szél megélénkül, a Dunántúlon és középen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de az ország északnyugati felén már reggel beáll a maximum.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.

Indexkép: Bálint Dominik