A TriaStar gyűjtő csomag Logran 20 WG és Tomigan 250 EC* gyomirtó szerekből áll. Adagja Logran 20 WG 30 g/ha + Tomigan* 0,3 l/ha. Egy kartondoboz 1 kg Logran 20 WG-t és 10 l Tomigan-t* tartalmaz, ami 33 ha őszi búza gyomirtására alkalmas.

 

A két termék ideálisan kiegészíti egymást, különböző módon hatnak de felhasználási időpontjuk összeillik.  A Logran - hatóanyaga a triaszulfuron - szulfonil-karbamid típusú gyomirtó szer, az acetilkolin-észteráz (ALS) enzim gátlásával fejti ki hatását. Két ponton ható gyomirtó szer, egyrészt posztemergens módon a már kibújt gyomokat pusztítja el, másrész talajon keresztüli tartamhatással rendelkezik, így a később kelő egyéves kétszikű gyomok csírázását is megakadályozza. A Tomigan* - hatóanyaga a fluroxipir-metilheptil-észter - fenoxy típusú gyomirtó szer, magas fokú posztemergens hatással, az érzékeny gyomokon jellegzetes auxin típusú tüneteket okoz. Nagy erőssége, hogy a ragadós galajt még fejlettebb állapotban, 5 levélörv felett is írtja és hatékony az aprószulák ellen is. Mindkét szer az őszi búza bokrosodása után, zászlóslevél állapotáig, a kultúrnövény károsodása nélkül kijuttatható.
Azoknak az üzemeknek ajánljuk a TriaStar-t, ahol várható vagy akár előre megtervezett az őszi búza bokrosodás vége felé, 2-3 nóduszos fejlettség körüli gyomirtása. A mellékelt táblázatban látható, hogy a kombinációnak rendkívül széles a gyomirtási spektruma, tehát bármilyen kétszikű gyomosodási területen felhasználható.
Ha a gyomirtásra a bokrosodás utáni, késői állapotban kerül sor, akkor számolni kell azzal, hogy a gyomok is nagyobbak lesznek a megszokottnál. A TriaStar gyűjtő csomagban található készítmények egymást felerősítve a fejlettebb galajokat, kamillaféléket, a már kihajtott apró szulákot elpusztítja, a mezei aszat növekedését megállítja, lassú elhalásra kényszeríti. A TriaStar-ban lévő Logran talajon keresztüli tartamhatása miatt a folyamatosan kelő gyomokkal, mint a napraforgó árvakeléssel, parlagfűvel fertőzött táblákon eredményesen alkalmazható. Tartamhatásánál fogva azokra a területekre is megoldást nyújt, ahol a gabona takarása csekély, a ritka állománynak gyenge a gyomelnyomó képessége, kezelés után még várható a gyomok újra kelése.

A TriaStar tankkeverékének készítésekor először a tartályt kell félig-kétharmadig vízzel feltölteni, majd a Logran-t hozzáadni, elkeverni. A Tomigan-t folyamatos keverés mellett a végén javasolt a tartályba önteni.

Összefoglalva a TriaStar gyűjtő csomag a következő előnyöket nyújtja a felhasználóknak:
•    Kijuttatható az őszi búza zászlóslevél állapotáig, nem okoz károsodást, termésveszteséget a kultúrnövényben.
•    A legfontosabb kalászos kétszikű gyomokat (kamilla-, pipitér félék, ragadós galaj, mezei aszat stb.) még fejlettebb állapotukban is elpusztítja, veszélyességi küszöb alatt tartja.
•    Tartamhatása a később kelő egynyári gyomok csírázását megakadályozza.
•    Nincs szükség plusz nedvesítőszerre.
•    Alap- és integrált környezetgazdálkodási programban engedélyezett.

 

Dózisa: Logran 20 WG 30 g/ha  + Tomigan 250 EC* 0,3 l/ha