Országos előrejelzés: szombat estig

Többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, főként a magasabb hegyekben és a Dél-Alföldön lehet napsütés. A ködös tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, majd késő délután a Dél-Dunántúlon helyenként ónos eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +4 fok között várható.

Késő estére -4 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nádaratás a Balatonon – fotó: MTI archívum


Szombat estétől vasárnap reggelig:

Túlnyomóan borult lesz az ég, párás, néhol ködös idő várható. Elszórtan – főként délen, illetve a középső megyékben –gyenge ónos eső is előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -1 fok között valószínű.

Vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig

Nagyrészt borult lesz az ég, vékonyabb felhőzet, napos időszakok elsősorban délen, délkeleten lehetnek. Elszórtan várható kisebb csapadék: délen inkább eső, szitálás, míg északon ónos eső ónos szitálás is előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között várható, délkeleten lesz legenyhébb az idő, viszont nagy területen marad fagypont közelében a csúcsérték.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.