Ma többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, de a helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből záporeső, nyugaton délutántól esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél nagy területen megélénkül, elsősorban északkeleten erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő. Éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szelet többfelé élénk, az Észak-Alföldön helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul.

Hétfőn általában napos időre számíthatunk, csupán délkeleten, keleten lesz több gomolyfelhő az égen. Arrafelé néhol zápor, zivatar kialakulhat. A keleti, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 8 és 14 fok között alakul, de északkeleten néhol csupán 5, 7 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedden a több órás napsütést fátyolfelhők, illetve erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés zavarja. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerdán a több-kevesebb napsütést fátyolfelhők, illetve erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. Többfelé és a nap bármely szakában számíthatunk záporra, zivatarra, néhol felhőszakadás is előfordulhat. A délkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

időjárás

Napsütésben és felhős időben is lesz részünk a jövő héten – fotó: Józsa Zoltán

Csütörtökön a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, többfelé és a nap bármely szakában kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás kíséretében. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 38 fok között alakul.

Pénteken erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szombaton napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, amelyekből néhány helyen zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.