Országos előrejelzés: hétfő reggeltől hétfő éjfélig

Délelőtt a Tiszántúlon is beborul az ég. Hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon és északon helyenként már szállingózhat, eshet a hó, nyugaton átmeneti ónos eső sem kizárt, majd délelőtt a Dunántúlon egyre többfelé, délutántól másutt elszórtan várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, helyenként eső. Jelentősebb mennyiség délnyugaton hullhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon élénkülhet meg helyenként az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Keddi időjárás

Túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható havas eső, havazás, a Tiszántúlon eső is lehet. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

A csapadékos időben is dolgozni kell! – fotó: Benke Stefan / Agroinform Facebook csoport

Szerdán várható idő

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd késő délutántól nyugaton szakadozik fel a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is lehet. Az északnyugati, északi szél időnként megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharos közeli lökések is előfordulhatnak, ami ott a havat is hordhatja. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Csütörtöki előrejelzés

Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a keleti országrészben végig erősen felhős marad az ég. Keleten helyenként előfordulhat eső, havas eső, a hegyekben havazás. Az északi, északnyugati szél élénk, néhol erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Ilyenkor könnyen elakad a nagyvad is! – fotó: Németh Zsolt

Pénteki időjárás

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, napközben már erősen felhős lesz az ég, helyenként eső, havas eső is valószínű. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között valószínű, de az átmenetileg derült, havas, szélcsendes tájakon -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Országos előrejelzés: szombat

Többnyire erősen felhős idő valószínű ködfoltokkal, elszórtan esővel, északon havas eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

A trágyaszállító... – fotó: Garda Zoltán / Agroinform Facebook csoport

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.