Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Az északi szél a Dunától keletre élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a szélvédett helyeken csupán 9, 10 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Kedden kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható csapadék nélkül. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Szerdán a kevés gomolyfelhő mellett a Dunántúlon némi fátyolfelhőzet is megjelenik, de csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

erdő

Jövő hétvégéig napos, meleg, csapadékmentes idő várható – fotó: Shutterstock

Csütörtökön a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Pénteken eleinte napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől felhősödés kezdődik, északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. Este a szél északnyugaton északnyugatira fordul és megerősödik, de zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Szombaton átmenetileg mindenhol lesznek erősen felhős területek, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.