Időpont: 2019. április 26-28.
Helyszín: Pápa, a Perutz-stadion és a városi sportcsarnok közötti területen és a csarnokban

A már hosszú múltra visszatekintő, komplex szakmai rendezvényként elismert Pápai Agrárexpo családias környezetben mutatja be a mezőgazdasági szektor legtöbb szakmai és szórakoztató elemét. Pápa egyik legnagyobb programja és a régió talán legfontosabb agrárrendezvénye 2019. április 26-28. között lesz a pápai Perutz-stadion és a városi sportcsarnok közötti területen, valamint a csarnokban.

A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai előadásokat szervez, standján pedig falugazdászok, referensek és a napi szinten kézzelfogható előnyöket kínáló szolgáltatások várják az érdeklődőket. A szakmai konferenciákon, tájékoztatókon túl a szórakoztató, látványos és gyermekeknek szóló programokból sem lesz hiány. Sok egyéb mellett gép-, állatbemutatók, vadásznap és gyermekprogramok is gondoskodnak a kilátogatók szórakoztatásáról.

A rendezvény tematikája az idei évben komoly újdonsággal egészül ki. Felismerve az agrárium egyik jelentős kihívását, idén a Pápai Agrárexpo a generációváltás kapcsán felmerülő kérdésekre fókuszál és próbál meg hatékony válaszokat adni rájuk.

Pápai Expo

Szakmai és családi programokban sem lesz hiány az expón

Ízelítő a színes programkínálatból:

Az „Agrárexpo Ászai” – mezőgazdasági iskolák szakmai vetélkedője

A vetélkedő általános társadalmi célja a sikeres mezőgazdasági generációváltás elősegítése, amelyben az észak-, nyugat- és közép-dunántúli mezőgazdasági középiskolák ötfős csapatai mérik össze tudásukat elméleti és gyakorlati feladatokban. A vetélkedő győztese továbbjut az OMÉK keretében megrendezésre kerülő „Ászok Ászai„ vetélkedőre.

Nyugat-magyarországi Agrárfórum

Ha tájékozódni szeretne a hazai agráriumot érintő legfontosabb várható idei agrárszabályozási változásokról és legaktuálisabb kérdésekről, látogasson el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, amelyet a Pápai Agrárexpón rendez meg a Portfolio gazdasági portál. Az esemény az országos jelentőségű ügyek mellett foglalkozni kíván a Nyugat-Magyarországot, illetve a Pápa környékét kifejezetten érintő agrárügyekkel is. A konferencia kiváló szakmai programot és kapcsolatépítési lehetőséget nyújt a résztvevőknek, a Pápai Agrárexpó pedig igazi agrárshow-val várja az érdeklődőket.

A Bakonyerdő Zrt. „Stihl” fafaragó-bemutatója

Az esemény az avatatlan szem számára nem mindennapi látványosság, hazánkban pedig csak pár éve ütötte fel a fejét. A láncfűrészt sok országban kedvelik használni faszobrok elkészítésére. A szobrászok láncfűrésszel keltik életre újra a fát, miközben csodálatos dolgokat hoznak létre.

Vadásznap

A hagyományos, évek óta jelen lévő szombati vadásznap nélkül már-már elképzelhetetlen a Pápai Agrárexpo. A szervező Bakonyerdő Zrt. egy erdőgazdaság, amely nemcsak magas színvonalon gazdálkodik, de védi a természetet, megőrzi történelmi emlékeit, erdei vendégházai helyet adnak a túrázó, pihenni, kikapcsolódni vágyó embereknek, erdei iskoláiba, állat- és vadasparkjaiba hívja a felnövekvő generációt.

A NAK erdészeti fóruma

A maga érdemeivel és problémáival az erdészeti ágazat is az agrárium szerves része, és bőven van mondanivalónk mind a mezőgazdálkodók, mind az erdőgazdálkodók, a szakirányítók és a szaktanácsadók részére.

Egész napos programok

A látogatók az ország legnagyobb agrárjátszóterén megtekinthetik és kipróbálhatják a különböző digitális és manuális eszközöket, mint például Frutti&Veggi, Gifie, farmszimulátor, lovaskocsis-utazás, lőszimulátor, permeteződrón-bemutató, ügyességi pálya, kézműves játékok, hordóvonat, kisállat-simogató és még sok más…

További információ a www.papaiagrarexpo.hu weboldalon található.