Magyarországon a mezőgazdaságban egyre komolyabb kihívást jelent a megtermelt zöldség-gyümölcs megfelelő hűtve tárolása, lehetőleg minél alacsonyabb energia ráfordításával.

hűtés hűtés

Megoldandó feladat a zöldségek-gyümölcsök frissességének megőrzése – fotók: FO-VILL Energy Kft.

A FO-VILL Energy Kft. 1989-ben alakult magyar vállalkozás. Kezdetben a cég fő profilját a kereskedelmi hűtéstechnika alkotta, mely azóta is meghatározó üzletág a cég tevékenységében.

Időközben a tevékenységi kör kiszélesedett. A logisztika hűtőtárolók, gyümölcstárolók, technológiai hűtés, naperőművek tervezése, telepítése, lakossági és ipari hőszivattyúk telepítése, kereskedelmi hűtőrendszerek tervezése, telepítése, Glikolos, CO2 és propános hűtőrendszerek kivitelezése mind a cég tevékenységi körébe tartozik.

A FO-VILL Energy Kft. olyan technológiákat kínál melyek napenergia hasznosításával működnek és jelentős mértékben csökkenthetik az üzemeltetési költségeket. Ilyen megoldás a közvetlen napelem betáplálású hibrid hűtőrendszer.

Ezeket a rendszereket egyaránt lehet alkalmazni hűtőtárolók, gyümölcs érlelők üzemeltetésére.

A rendszer közvetlen a napelemekből kapja a működéshez szükséges energiát, de a hálózati becsatlakozással is rendelkezik. Hibrid üzemmódban mindkét energiaforrásról képes működni. Kialakítástól függően lehetőség van akkumulátor közbeiktatására is.

Ebben az esetben – az olyan üzemállapotokban mikor a hűtött tér elérte a hőfokot és kikapcsolt – a napelemek az akkumulátorba töltik a megtermelt áramot melyet újra vissza lehet nyerni és ezzel tovább lehet csökkenteni a hálózati áram felhasználást.

A FO-VILL Energy vállalja a pályázatok elkészítését, és a tervezéstől a kivitelezésig vállalja a projekteket. Közel 40 fős szervizcsapat biztosítja a szükséges szervizhátteret.

Energetikai beruházások – Energiatárolás – Napelem

Hőszivattyús rendszerek – Energiamanagement – Hűtéstechnika

Várjuk megkeresésüket az alábbi elérhetőségeken:

www.fovill.hu

+36303883398

sales@fovill.hu

fo-vill