Strip Hawk -új technológia: Hazai premier a Kaposvári Állattenyésztési Napokon

Egyenesen Olaszországból érkezett hazánkba -Sergio Migliorati értékesítési vezető bemutatásával - a STRIP HAWK technológia.

A Kaposvári Állattenyésztési Napokon láthattuk először Magyarországon a Strip Hawk szántóföldi kultivátort.

Sergio Migliorati kiemelte, hogy a Strip Hawk jelmondata nem véletlenül ez: "Technológia és teljesítmény a mezőgazdaságban". A kultivátor használata során egy lépésben végez tökéletes magágy-előkészítést a gép, aminek köszönhetően a gazda munkaórát - és ezáltal 40-60 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel! Jelen gazdasági helyzetben ezek az eredmények a gazdálkodás sikerét jelenthetik.

A Strip Hawk technológia titka a sorban történő művelésben rejlik, ami azt jelenti, hogy a gép csak a magágy vonalát műveli, a szármaradványokat tökéletesen kitisztítja a kultúrnövény magágyából, és azokat a sorközbe rendezi, egyfajta védelmet alkotva a talaj tápanyagvisszapótlása, valamint a gyomok elszaporodása szempontjából.

A Strip Hawk-művelés után a kultúrnövény gyökere könnyedén hatol a termőtalajba és a fejlődés  szemmel láthatóan gyorsabb-, így a növény erősebb és ellenállóbb lesz.

A Kaposvári Állattenyésztési Napokon a Strip Hawk szemléltető videóját is megnézhették a látogatók, amelyben a technológia egyszerűségét és további számtalan előnyét ismerhette  meg az agrár-szakma.

A Kaposgép Szolgáltató és Gépgyártó Kft.

standján Szliczki Szabolcs, kereskedelmi vezető fogadta az Agroinform képviselőjét. A magyar tulajdonú vállalkozás a Kaposvári Állattenyésztési Napok visszatérő kiállítója, helyi kereskedéshez méltón, büszkén képviselik városukat.

A társaság fő tevékenysége: traktorra szerelhető homlokrakodók, erdészeti és mezőgazdasági daruk, hidraulikus munkahengerek, tömlők gyártása, forgalmazása, valamint gépjármű felépítmények kivitelezése. Cégük az F.lli Ferrari daruk és a Baltrotors rotátorok kizárólagos magyarországi képviselője és forgalmazója.

A Kaposgép biztosítja vásárlóik számára a termékek alkatrész- utánpótlását és szervizelését is. Szakértői engedéllyel rendelkező, tapasztalt mérnökök együttműködésével daruk, emelőszerkezetek időszakos vizsgálatát, különböző járműfelépítmények tervezését, az engedélyeztetési eljárások lebonyolítását is vállalják.

A Kaposgép célkitűzése a vásárlók igényeinek magas színvonalú kielégítése. Banki kapcsolatok és kedvező hitelkonstrukciók segítségével minden "Kaposgép-termék" elérhető a vásárlók számára.

A Kiskorpád Gépker Kft.

számára igazi "hazai pályának" számít a Kaposvári Állattenyésztési Napok. A Somogy megyében található nagybajomi székhelyű cég szlovén és lengyel mezőgazdasági gépek forgalmazásával foglalkozik. Erdészeti-, mezőgazdasági gépek, földmunkagépek, MTZ traktorok színes választékát kínálják.

A Kaposvári Állattenyésztési Napok gépbemutatóján az elmúlt évhez képest jóval nagyobb standdal jelentek meg.

A Kiskorpád Gépker idén Belarus traktorait hozta el, valamint műtrágyaszóróikat is bemutatta a látogatóknak.

A társaság teljeskörű szervíz-ellátást biztosít gépei mellé, valamint ingyenes hitelügyintézéssel és egy év garanciavállalással várja vásárlóit.

Pap-Agro: Prémium minőségű gépek, megújuló kínálat


A nagykőrösi cég ügyvezető igazgatója, Pap Lajos fogadta az Agroinform képviselőjét a Kaposvári Állattenyésztési Napokon.

A cég fő profilja változatlanul a mezőgazdasági gépkereskedelem, ennek megfelelően fő termékük képviseleteként, Vogel-Noot gépeik széles palettáját állították ki a vásáron.

Turi Zoltán értékesítő a Pap-Agro ez évi újdonságát is bemutatta: Kazánok forgalmazásával is bővült a cég profilja.

Az új kereskedelmi irány létjogosultsága jelen gazdasági helyzetben különösen megalapozott, hiszen megkönnyíti a gazdák helyzetét ez a fűtési rendszer. Az új kazán- technológiának köszönhetően a gazdálkodók a mezőgazdasági melléktermékekből nyerhetnek hőenergiát.

A Dutz-Fahr képviseletében: Dorker Kft.

A bajai központú Dorker Kft. szintén elmaradhatatlan kiállítója a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak.


A 20 éves Dorker Kft. kezdetben alkatrész forgalmazással kezdte fő tevékenységét, amelyet gépforgalmazással bővített. Mára a társaság a Deutz-Fahr magyarországi márka-képviseletévé nőtte ki magát és olyan prémium-kategóriás munkagépeket is forgalmaz, mint például: Vogel-Noot, Köckerling, Pronar.

New Hollandok az állattenyésztés szolgálatában

Az IKR Zrt., a New Holland gépek hazai forgalmazójaként, ezúttal a márka kisebb teljesítményű gépeivel jelent meg a Kaposvári Állatenyésztési Napokon.

Az állattenyésztési ágazatokat figyelembe véve - többek között -elhozták:

L215 csúszókerék kormányzású gumikerekes rakodójukat

amelynek főbb paraméterei:

Erőforrás: ISM /N844 T, 4 hengeres Dízel, 52 LE

Gém emelés kinematikája: Radiális

SAE szabvány emelési kapacitás: 680 kg

Borulási határérték: 1360 kg

Tengelytávolság: 941 mm

Maximális forgóponti emelési magasság: 2845 mm

Üzemi tömeg: 2400 kg

A IKR idén a családos látogatókra is gondolt: külön standon munkagép-modelleket vásárolhattak a gazdák gyermekeiknek.

Massey Fergusonok a Bedenek és Társa Bt. standjáról

A Bedenek és Társa Bt. idén is elhozta a piacvezető gyártók gépeit.

Kínálatukból a morcos Massey Ferguson traktorok keltették a legnagyobb érdeklődést a látogatók körében.

Az 5400-as modelleket -a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak megfelelően- kifejezetten állattartó telepekre is ajánlják.

A Bedenek és Társa Bt. az Állattenyésztési Napokon bemutatott termékeken felül - a teljesség igénye nélkül - ajánlja gépkínálatát:

  • Massey Ferguson, Hattat, TYM, Branson, MTZ, LGW, Jinma erőgépek
  • Massey Ferguson kombájnok
  • Massey Ferguson, Dieci teleszkópos rakodógépek
  • Locust csúszókormányzású rakodógépek
  • Lemken, Vogel&Noot, Pöttinger, Saphir talajművelő gépek
  • Pöttinger, SIP, Fella, Metal-Fach, ZTR szálastakarmány kezelő és betakarító gépek
  • Farmtech, AJG, IGJ, Creina pótkocsik és tartálykocsik
  • Lemken, Vogel&Noot, Kertitox, Agromehanika, Forrás permetezőgépek
  • Vogel&Noot, INO, Frontoni, Komáromi szárzúzók és mulcsozók
  • Trac-Lift, Quicke, Ferro-Flex homlokrakodók
  • Lo-Ma és Frontoni függesztett és vontatott árokásó és rakodógépek
  • OLIMAC kukorica adapterek
  • Zaffrani terményszárítók