Az eset Lengyelországban történt még 2012-ben, de ahogy mondani szokták, az internet nem felejt. Bár hozzátartozik, hogy ennyi év távlatából is kifejezetten kevés megtekintése van a videónak, és itt most nem a trendeknek megfelelő "funny" oldalt szeretnénk kiemelni, hanem az elrettentő példát jól látható helyre tűzni a traktoros videók világában.

Nem kérdés, hogy ittasan nem ülünk volán mögé!

Nincs kompromisszum sem, hogy "nem arra megyek haza", "addig kimegy belőlem", "tudok én vezetni"... NEM, ez a fajta hozzáállás a felelőtlenség netovábbja, ha mások testi épségéről, sőt életéről van szó.

Ha megnézzük a videót és látjuk az autósok kétségbeesett dudálását, és a járókelők sikertelen üvöltését, akkor a vége felé már azon imádkozunk, hogy a 18 éves forma "traktoros" ne romboljon át valamelyik takaros házikón.

A jogszabály szerint: „Aki ittas állapotban vasúti vagy légi járművet, gépi meghajtású úszó létesítményt vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magán úton gépi meghajtású járművet vezet, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Még régen a 2013 előtti Büntető törvénykönyv alapján a bíróságnak az egyéni befolyásoltságot is kellett vizsgálnia, azóta már mérlegelés nélkül ittasnak kell tekinteni azt a személyt, akinek a szervezetében 0,50 gramm/liter ezrelék véralkohol-, illetve 0,25 milligramm/liter ezrelék levegőalkohol-koncentrációnál nagyobb értéket eredményező szeszes ital fogyasztásából származó alkohol van.