Széles termékpalettájuk miatt lehetőségünk van megtalálni a legkülönfélébb talajösszetételhez vagy munkamélységhez, technológiához a számunkra minden mértékben megfelelő eszközt. Szerkezeti kialakításuk robosztus és erőteljes, ezáltal biztosítva van a gépek megbízhatósága és maximális élettartama.


Bednar tarlóhántás és talajművelés eszközei akciós árakon az Invest Gépkereskedelmi Kft-től. Az akciós árakért kattintson!

A Bednar gépek minden téren megtérülő és hosszútávú beruházást biztosítanak. A gépek fejlesztése, tervezése során nem csak a mérnöki precizitás a számottevő, hanem a fogyasztói igények is, ezért a gyártó minden egyes gépénél folyamatos a kommunikáció a gazdák és a gyártó között. Ennek hála olyan eszközök kerülnek le a gyártósorról, amelyek műszaki kialakításuknak hála megnövekedett élettartamuknak, az elvégzett munka minősége magas színvonalú és költséghatékony. A gépek minőségi anyagok felhasználásával készülnek, ezzel biztosítva azok nagy igénybevétele esetén történő magabiztos teljesítményét.

Minőségi tarlóhántás


A betakarítást követően a gazdáknak gyors és minőségi tarlóhántásra van szüksége, védve ezzel földjüket a kiszáradástól és a kártevőktől. Ilyen munkákra tökéletes választás a Strom Atlas tárcsás tarlóhántó.
Az Atlas 4 méteres munkaszélességtől egészen 12 méteres munkaszélességig kapható, teljes mértékben a vevő igényeihez szabott felszereltséggel. 2 sor nagyméretű és agresszív szögben álló tárcsáinak hála akár 18 centiméter munkamélységet is képes elérni, ezáltal minőségi tarlóhántást eredményez. Magas munkasebesség mellett is képes a maximumot nyújtani.



Jól használható hagyományos a szántást alkalmazó gazdálkodási rendszerekben, hagyományos szántás alkalmazása estén a területet ajánlott legalább egyszer végigtárcsázni. Ezáltal megszakad a kapillaritás, ami megakadályozza a nedvesség elszivárgását a talajból, ezzel egyidejűleg felaprításra kerülnek, és a talajba jutnak a növényi maradékok. A növényi részek elbomlása gyorsabb és hatásosabb.
Szántást nem alkalmazó menetszám-csökkentő rendszerekben alapvető jelentőségű a visszamaradt növényi részek feldolgozása. A 620×6 mm-es, térben döntött szögállású, agresszív darabolást végző tárcsákat használó Atlas szerkezeti kialakítása lehetővé teszi a növényi részek minőségi aprítását, talajjal elegyítését, és így homogén anyag létrehozását, valamint a tökéletes takarást. A visszamaradt növényi részekkel folytatott munkavégzés így könnyű és költségtakarékos.

A tarlóhántás mellett a talaj lezárására is szükség van, megtartva ezáltal a nedvességet. Ezt szem előtt tartva a Bednar nyolc féle lezáró hengeréből választhatnak a gazdák, megtalálva ennek köszönhetően a legjobb, a talajtípushoz megfelelő megoldást.

Minőségi előkészítés

A gyors és minőségi tarlóhántás, melyet lehetőleg minél korábban a betakarítás után kell elvégezni, a következő vetés előkészítésének alapja. A tarló elmunkálásával közvetlenül a betakarítás után kihasználja a talaj nedvességtartalmát, mert a talajt a napsugárzástól a növények szára védte. A gyors tarlóhántással biztosított a szempergés és a gyomnövényzet megbízható és egyenletes kicsírázása. Éppen ekkor, amikor a betakarítás és a vetés között nagyon rövid idő áll rendelkezésre, vagy a kritikus vetési eljárásoknál ez a siker előfeltétele, függetlenül attól, hogy talajkímélő vagy hagyományos gazdálkodás zajlik-e.

Minden magnak a legtökéletesebb magágyra van szüksége ahhoz, hogy a kelés megfelelő legyen. A kívánt minőség elérésben a Swifter a testhezálló megoldás.



Egyenletes talajkövetésének hála minden szempontot kielégítő talajfelszínt eredményez. Erős gerendelyeinek köszönhetően könnyedén tűri az esetleges extrém igénybevételt is. Több műveletet végez egyetlen menetben, nem okoz gondot számára a megnövelt munkasebesség sem. Kiválóan alkalmazható mind hagyományos, mind a csökkentett menetszámú rendszerekben. Gyors művelőelem-cseréjének köszönhetően őszi és tavaszi magágykészítésre is használható.

A STROM SWIFTERDISC egy rövid tárcsás tarlóhántó 520x5 mm-es tárcsákkal, a gép munkaszélessége 3 és 12 m közötti. Minden tárcsa független kapaszárra van rögzítve karbantartásmentes axiális csapággyal. A kapaszárak biztosítása túlterhelés ellen egyedi karbantartásmentes szilentblokk-rendszerrel működik.

A SwifterDisc fő előnyei:

Agresszív behatolás a talajba, a növényi maradványok vágása - köszönhetően a nagy 520x5 mm-es, kiegészítő terhelésű kivágott tárcsák két sorának
Nagy rögtörő hatás - a tárcsák kivágása és magas kerületi sebesség eredményeként
• Alacsony vonóerő-igény
A tárcsák egyedi biztosítása - 4 karbantartásmentes szilentblokk rendszerével
Nagy munkasebesség - a minőségi csapágyak, valamint a tárcsák és a teljes szekció rugózása teszik lehetővé
A tárcsák munkaszöge tartósan fix - a tárcsák csonkakúp alakjának köszönhetően a kopás nincs hatással a munkavégzés minőségére
Felhasználói komfort - a tárcsák axiális csapágyai és a tárcsák rugózásának rendszere karbantartásmentesek, a munkamélység hidraulikus beállítású (XO, XE)
Hátsó tömörítő hengerek 6 kivitelben - különböző talajokhoz

Alacsony üzemköltségek

A tárcsa mérete (520/5) biztosítja a problémamentes behatolást a talajba, valamint a nagyobb mennyiségű növényi maradványok tökéletes bedolgozását a talajba. Minden tárcsa csonkakúp alakú, ami jelentősen csökkenti a gép üzemköltségeit. A kúp alakú tárcsáknál a munkaszög tartósan állandó a kopástól függetlenül. Ez azt jelenti, hogy a csonkakúpos tárcsákat ritkábban kell cserélni.