A John Deere új megnevezést és több új kombájnmodellt is bevezet a mezőgéppiacra, ezt a közösségi médiában jelentette be a cég. A márka német leányvállalatának Instagram oldalára erről már egy rövid videó is kikerült. A vállalat 2024 elején a John Deere 9RX hernyótalpas traktorok mellett a texasi Commodity Classic mezőgazdasági gépek vásárán mutatta be a John Deere S7 700 – S7 900 kombájnok továbbfejlesztett változatait.


Az új kombájnokkal a John Deere megváltoztatja a modelljelöléseket is. A legkisebb modell, a John Deere T5 400 6,8 literes motorral rendelkezik, maximális teljesítménye 305 LE. Az összes többi modell a vállalat saját JD9X motorját használja 348 lóerőtől 466 lóerőig, a T5 400-as változattól a csúcsmodell T6 800-asig.

A vállalat szerint az új T5 és T6 modellek rendelkeznek a legnagyobb aktív leválasztó felülettel a márka valamennyi kombájnja közül, a gabonatartály térfogata pedig 13 500 literre nőtt a T6 esetében. Az ürítési sebesség maximális teljesítménye eléri a másodpercenkénti 150 litert. Már a standard változatokban is kompenzálják a kombájnok a 7%-os lejtőt, de opcionálisan akár 14 százalékos dőléskompenzáció is rendelkezésre áll. Az akár 22 százalékos lejtéskompenzációhoz pedig a John Deere a HillMasterTM verziót kínálja.


Az új sorozat legfontosabb sajátossága az új fülke, amelyet eredetileg a legnagyobb John Deere X9 kombájnhoz fejlesztettek ki.

Az új T5 és T6 kombájnok tökéletes kezelői élményt kínálnak az első osztályú kényelmet és funkcionalitást biztosító fülkének köszönhetően. Ez a pazar kialakítású munkakörnyezet az ActiveSeatTM II üléssel, LED világítással, az új sarokoszlopon elhelyezett kijelzővel és pormentes csukódást biztosító elektromos ajtóval rendelkezik. A CommandPROTM joystick intuitív és személyre szabott kezelést biztosít a főbb kombájnfunkciókhoz.

A kezelői élményt tovább fokozva a John Deere integrálta a legkorszerűbb precíziós mezőgazdasági technológiai csomagjait, ideértve a StarFireTM 7500 műholdvevő egységet, a G5Plus CommandCenterTM kijelzőt és a JDLinkTM telematikai rendszert a hatékony üzemeltetés és az egyszerű adatkezelés érdekében.

Forrás: agrarheute, KITE

Indexkép: John Deere