Idén 25. alkalommal kerül sor a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozójára, a FeHoVá-ra. A 2018. február 15-18. közötti kiállításon a NAK is képviselteti magát, továbbá vadgazdálkodási konferenciát is tart.

A negyed évszázados múltú rendezvényen – amelynek a budapesti Hungexpo ad otthont – kiállítóként részt vesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is. Az „A” pavilon 202B standján a NAK kollégái várják az érdeklődőket és kamarai tagokat a vidékfejlesztési, erdő- és vadgazdálkodási szakértőink és referenseink is, valamint a BirtOKOS telekommunikációs szolgáltatás és a falugazdász-hálózat munkatársai is.

A paviloni jelenléten túl a kamara 2018. február 16-án 14:00 órától „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” címmel konferenciát szervez a 25-ös pavilonban. Az előadók olyan témákat érintenek majd, mint például a vaddisznó „karrierje” az elmúlt fél évszázadban, az afrikai sertéspestissel kapcsolatos hazai állategészségügyi intézkedések vagy az erdei vadkár felmérési útmutatója. (A részletes program és regisztráció itt.)

A fotó illusztráció! – forrás: Shutterstock

Az évről évre megújuló, de a hagyományos, közönségkedvenc programokat is felvonultató esemény ez alkalommal is négy napig – február 15. és 18. között – vár minden vadászt, erdészt, horgászt, fegyverrajongót, természetkedvelőt. A 2017-ben hagyományteremtő céllal indított országbemutató program következő vendége – díszvendégként – Románia. Ezúttal keleti szomszédunk mutatja be vadász- és kiránduló területeit, díjnyertes trófeáit, büszkeségeit, vendégcsalogató ajánlatait.

További részletek a kiállítás honlapján.