A Same cég új Frutteo CVT S-sorozata számos műszaki innovációval van felszerelve, az új kabin mellett egy új hidraulikai berendezést, valamint egy új kezelési koncepciót is kínál – számolt be az agrarheute.com.

Same

Az új Frutteo CVT S-sorozat – a gyártó fotója

A korszerű és hatékony FARMotion motorok három- és négyhengeres változatban kaphatók, és folyamatos teljesítményleadásukkal tűnnek ki (a legerősebb változat 2200 percenkénti fordulatszámnál eléri a 113 lóerőt). A tervezési fázisban valamennyi egyéb motoralkatrészt (hűtő, ventilátor, vezetékek, szűrők) figyelembe vettek, és lehetőség szerint takarékos helykihasználással helyeztek el.

A gyártó szerint ezek az alkatrészek a rutinszerű karbantartási munkáknál nagyon könnyen hozzáférhetők, így pl. a porleválasztót is tartalmazó, kétfokozatú PowerCore-légszűrő, vagy az új hűtőcsomag (hűtővíz, motorolaj hűtő, a sebességváltó és a hidraulika olajhűtője és az intercooler) gyorsan és könnyen tisztítható.

A 85 literes üzemanyagtank kielégítő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy a legnagyobb teljesítményű modell számára is tartós igénybevételt tegyen lehetővé, tankolás nélkül.

Kezelés és sebességváltó

Az újonnan kifejlesztett MaxCom kartámasz segítségével minden traktorfunkció joystick-kel vezérelhető és tetszés szerint konfigurálható. A nagy traktoroknál bevált kezelési koncepciót most átültették a Frutteo új  CVT S sorozatára, és egy kompakt kabin új dimenzióihoz igazították. Az eredmény egy multifunkcionális kartámasz, amelynek szélessége csak 20 cm.

Az újonnan kifejlesztett MaxCom kartámasz – a gyártó fotója

A Same Frutteo CVT S fokozat nélküli sebességváltója a gyártó szerint egy mechanikus váltó magas hatékonyságát biztosítja egy hidrosztatikus váltó kényelmes és könnyű kezelésével párosítva. Az menetsebesség fokozat nélkül 0 és 40 Km/h között szabályozható, a motor üzemanyagtakarékos, alacsony fordulatszáma mellett.

Kabin és elsőtengely-rugózás

A Frutteo CVT S újonnan kifejlesztett, négypilléres vezetőfülkéje egy nagyvonalú belső teret és ugyanakkor kompakt külső méreteket kínál. A keret lekerekített profiljai a fülkének modern dizájnt és karcsú vonalvezetést kölcsönöznek, ami ideális a jó kilátáshoz minden munkaterületen. Ugyanakkor a szűk ültetvényeknél védi a növényeket a sérüléstől. A fülke új, hidraulikusan csillapított blokkokkal van alátámasztva. A négy blokk hidraulikus folyadékkal van feltöltve, és ezzel hozzájárul az utazási komfort javításához.

Same

Az újonnan kifejlesztett, négypilléres vezetőfülke kezelő szervei – a gyártó fotója

A Frutteo CVT S alapfelszereltsége a rugózott elsó tengely „Active Drive” egyenkénti kerékfelfüggesztéssel kibővíthető, amelynek működését egy külön vezérlőegység folyamatosan figyelemmel kíséri.

Hidraulikai berendezés

A hidraulikai berendezés is különböző felszereltséggel áll rendelkezésre. A különböző konfigurációk mindegyike rendelkezik egy 100 l/perc áramlási sebességű Load Sensing (terhelés-érzékelő) szivattyúval. A sorozathoz tartozó mindegyik modell egy 42 l/perc teljesítményű kormányszervo szivattyúval van szerelve. A hátsó függesztő szerkezet, akár öt elektrohidraulikus vezérlésű hidraulika csatlakozó-szeleppel is felszerelhető.

Same

A Frutteo CVT S rugózott elsó tengelye „Active Drive” egyenkénti kerékfelfüggesztéssel kibővíthető – a gyártó fotója

Az elektronikusan vezérelt hátsó függesztő szerkezet maximális emelési kapacitása 2600 kg, az opcionálisan megvásárolható mellső függesztő szerkezet 1500 kg-ot tud felemelni. A teljesítmény eladó tengely vezérlése a sorozat minden tagjánál elektro-hidraulikusan történik, három különböző fordulatszámmal (540, 540 ECO és 1000 U / perc). Ugyancsak egységesen van beállítva a TLT automatika funkciója, amely a három ponton csatlakoztatott munkagép pozíciójától függően automatikusan ki- vagy bekapcsol.

Az elektronikusan vezérelt hátsó függesztő szerkezet maximális emelési kapacitása 2600 kg – a gyártó fotója

További információt a Same traktorokról itt talál.