Az elmúlt évben több megkeresés is érkezett a külpiacokról étkezési alma és az élelmiszeriparban használt almasűrítmény megvásárlására a Kereskedőházhoz.

Az idei évben olyan piaci körülmények álltak elő, amelyek megfelelő alapot teremtettek, hogy új szereplőként piaci részesedést szerezzen az almasűrítmény és étkezési alma forgalmazás piacán.

A kedvező időjárási körülmények hatására az elmúlt évek átlagánál lényegesen kiválóbb minőségű ipari almatermés várható idén Magyarországon. A bruttó 20Ft/kg átvételi telephelyi áron vásárolt ipari almából készülő kiváló minőségű almasűrítmény lehetővé teszi, hogy a nemzetközi piacokon a Kereskedőház versenyképessé váljon.

A termelők IDE kattintva tájékozódhatnak a kijelölt átvevőhelyekről, amelyeknél 2014. október 11-én reggel 9 órától értékesíthetik ipari almájukat. Az ipari almát Vaján, Mátészalkán és Nagykállón adhatják le a termelők.

Szintén a honlapon található azon átvevőhelyek listája, amelyeken az étkezési alma bruttó 35 Ft/kg átvételi telephelyi áron kerül felvásárlásra szintén 2014. október 11-én 9 órától. Az étkezési alma felvásárlás Zajtán, Tiszaberekben, Csegöldön, Jánkmajtison, Fehérgyarmaton, Kölcsén, Vásárosnaményban, Kisaron, Gávavencsellőn, Tyukodon és Újfehértón indul, de folynak még egyeztetések további településeken kijelölendő átvevőhelyekről is. Ezekről szintén a Kereskedőház honlapján tájékozódhatnak a termelők.

A termelőknek a felvásárló felé a termés növény-egészségügyi bizonylatával kell rendelkeznie, amely a felvásárlási jegyen kerül rögzítésre. Az átvett alma vételára az átvételtől számított 5 napon belül kerül kifizetésre, amelyre a garanciát a felvásárlási jegy biztosítja.