Magyar traktor, amiből egy maradt: az utolsó eredeti UD-28-at láthatod – VIDEÓ
Egyedülálló traktoros tesztet vettek videóra Balatonbogláron. A Gehilio's Garage csapata ugyanis kipróbálhatta az utolsó DUTRA UD-28-at!

Zetor traktor: miért rajonganak érte a gazdák? (PR-cikk)
Hogyan lehetséges az, hogy a XXI. századi technológiák villámgyors fejlődése mellett a mezőgazdasági géprajongók és gépkezelők között mit sem veszítettek lelkesedésükből a "zetorosok"? Minek köszönheti a Zetor traktor "kelet-európai" gyártóként népszerűségének állócsillagát?

Zetor

"A Zetor traktor üzemeltetési költsége mindössze 30-40%-a nyugati traktorokéhoz képest" – fotó: Zetor gyári felvétel

Megérkezett a Fendt traktorok új generációja!
A Fendt 700 Vario hetedik generációjának bevezetésével egy alapjaiban új konstrukció jelent meg.
A maximális teljesítménykínálatot 300 lóerőre bővítik a sokoldalú alkalmazásokhoz. Az új motor, az opcionális 1524 mm-es nyomtáv, a FendtONE fedélzeti egység és a Fendt Cargo homlokrakodó-szerelék új generációja különbözteti meg elődeitől.

Fendt

Fendt F 700 Vario - globális modellnek szánják – fotó: www.fendt.com

Új gép? Készletről? Akciósan? Remek finanszírozással? Lehetséges! (PR-cikk)
Aki az őszi hónapokban új mezőgazdasági gépek vásárlásán gondolkodik, annak érdemes a KITE Zrt.-nél kopogtatnia, hiszen őszi készletkisöprő akcióban az új motoros gépek - legyen az traktor, kombájn, rakodó - mellett különböző márkájú új munkagépek is nagyobb kedvezménnyel vásárolhatók meg!

traktor

A legújabb őszi akcióban számos új mezőgazdasági gép megvásárolható – fotó: KITE Zrt.

Abroncsnyomás-szabályozás a talajtömörödés megelőzéséért: így csináld! (PR-cikk)
Miért fontos az abroncsnyomás-szabályozás és milyen aranyszabályokra kell figyelnünk?

Új Valtra Q széria: Nagytraktor és okos munkatárs egyben!
Idén ősszel a Q széria is megújult, szintén az ötödik generációnál tart, és a Valtra kínálatának csúcskategóriáját képviseli teljesítményben. Ideális megoldás a nagy gazdaságok és vállalkozók számára, akik teljesítményt és integrált intelligens technológiát keresnek a 230-305 LE közötti tartományban. A Q széria minden elemét a komplex költséghatékonyság jegyében tervezték.

valtra

A Q széria minden elemét a komplex költséghatékonyság jegyében tervezték – fotók: www.valtra.com

JCB kavalkád Mezőkövesden – VIDEÓ (PR-cikk)
Bemutatták a JCB mezőgazdasági termékvonalának teljes kínálatát: többféle rakodógép, teleszkópos rakodó, traktor volt megtekinthető.

traktor

Az iCON széria új kényelmesebb ülést, intuitív tetszőlegesen konfigurálható kezelőszerveket és teljesen új fejlesztésű érintőképernyős monitort kapott – fotó: KITE Zrt.

Hogy ne ragadjon a traktor a sárba, itt egy jó megoldás
Elsőre talán meglepő, hogy építőipari célú újdonságokról írunk, de ha jobban belegondolunk, nem lenne kötelező itthon sem sarat dagasztani esős időben vagy késői hóolvadás után a szántóföldek közti vagy erdészeti földutakon. A most bemutatott eszközök előnye, hogy nem kell speciális, nagyon drága célgépeket beszerezni.

Bomag RS

A BOMAG RS 250-es munkaszélessége 252 cm, a munkamélysége maximum 40 cm – fotó: bomag.com