Az innováció és fenntarthatóság volt a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat idei nyári Portfólió Farm rendezvényeinek középpontjában. A Szarvason, Dombóváron és Debrecenben megtartott szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi bemutatón több mint 400 gazdálkodó a szakmailag megalapozott fajtaválasztáshoz és a hatékony növényvédelmi technológia kiválasztásához kapott szakmai információkat és segítséget.

Sergii Kharin a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója

Sergii Kharin a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója – fotó: Corteva Agriscience

Ezzel a rendezvénysorozattal a Corteva célja, hogy a magyar gazdálkodók megismerhessék a vállalat legújabb Pioneer® repce vetőmag kínálatát és a legfontosabb szántóföldi kultúrák védelmében alkalmazható legújabb növényvédő szerek hatékonyságát.

A vállalat júniusban ünnepli a New York-i tőzsdén jegyzett független vállalatként való működésének ötödik évfordulóját. Ez alkalomból a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója, Sergii Kharin a rendezvénysorozaton köszöntötte a gazdákat és elmondta:

„Ezt a sikert és eredményeket nem érhettük volna el a magyarországi gazdálkodók nélkül. A Corteva büszke arra, hogy velük együtt segítheti a mezőgazdaság fejlődését, és mindig számíthatunk az együttműködésükre, hogy innovatív és fenntartható megoldásokat tudjunk kínálni a magyar mezőgazdaság számára.”


A Corteva nemesítési munkájában nagy hangsúlyt fektet az innovációra, hogy a legújabb kukorica-, napraforgó- és repce technológiákat tudja elhozni Magyarországra. E munka eredményeként például tavaly a vállalat elérhetővé tette a magyar gazdák számára a Pioneer® őszi káposztarepce hibridek legújabb generációját, a NextGen hibrideket, melyek kimagasló pergésellenállósággal és kiváló olajtartalommal rendelkeznek. A nyári Portfólió Farmokon elvetett és ismertetett őszi káposztarepce kínálat tartalmazta ezeket, a PT314 és a PT315 hibrideket.

A rendezvényen bemutatásra került a BlueN® nitrogénmegkötő mikrobiológiai termék is, amely tavaly debütált a Corteva magyarországi portfóliójában, és amely az endofita Methilobacterium symbioticum baktérium SB23 törzs segítségével a levegőben található nitrogént teszi elérhetővé növények számára.

A kukorica és napraforgó talajlakó kártevők elleni védelmét minden bemutatóhelyen a Teflix® talajfertőtlenítő szer végezte – fotó: Corteva Agriscience

A Portfolió Farmok mindegyikén bemutatásra került a Verben és a Queen gombaölő szerek hatása mind a levelek, mind a kalász védelmében. Az érési folyamat az őszi kalászosok esetében is előbbre tart a megszokottnál, egyészségesen várják az aratást.

A kukorica és napraforgó talajlakó kártevők elleni védelmét minden bemutatóhelyen a Teflix® talajfertőtlenítő szer végezte – kiváló eredménnyel. A látogatók által megtekintett repce parcellákat a kora tavaszi kártevőktől a Magma® és Sherpa Duo® rovarölő szerek védték meg, amelyek a piretroidok kedvelt tulajdonságait társítják a rezisztens kártevők elleni hatékonysággal.

Amint arról a gazdák a rendezvényen meggyőződhettek, a Bizon készítményben lévő hatóanyagok biztosítják a talajon és a levélen keresztüli hosszú hatástartamot. A Runway gyomirtó szer bármilyen repce gyomirtási technológiába beilleszthető és valódi, talajon, valamint levélen keresztüli hatással rendelkezik a repce őszi gyomirtásában.

A Viballa továbbra is hatékony védelmet biztosított a legfontosabb kétszikű gyomnövények ellen a hagyományos és herbicidtoleráns napraforgók esetében. A vállalat népszerű terméke a Belkar kiemelkedő hatékonysággal rendelkezik a nyárvégi melegigényes gyomnövények ellen, valamint jó hatékonyságú a repcéből nehezen irtható keresztesvirágú fajokkal szemben.

Portfolio farm

Az innováció és fenntarthatóság volt a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat idei nyári rendezvényeinek középpontjában – – fotó: Corteva Agriscience

„Az innováció révén olyan termékeket és szolgáltatásokat hozunk Magyarországra, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy megtermelhessék azokat a termékeket, amelyekre az élelmiszer-rendszernek szüksége van, valamint, hogy megőrizzék az erőforrásokat és fenntarthassák a termőföldet. A Corteva csapata továbbra is azon dolgozik, hogy olyan jövőbe mutató, fenntartható megoldásokat hozzon a hazai piacra, amelyek segítik a gazdálkodók jövedelmezőségét és a magyar mezőgazdaság fenntartható fejlődését” - emelte ki Sergii Kharin az innováció fontosságát.

A gazdálkodók a vállalat legújabb termékeit megtekinthetik a frissen megjelent őszi termékkatalógusban, a termékek elérhetőségéről pedig a vállalat területi képviselőinél és szaktanácsadóinál érdeklődhetnek, akiknek az elérhetőségét itt találják.