A gazdák olyan keményen dolgoznak, mint az olimpikonok

2020. február 14., 16:47|Agroinform.hu
nyomtatás
A munka mennyisége nagyban meghatározza az elérni kívánt eredményeket, és nyugodtan mondhatjuk, hogy sokszor gazdálkodni legalább annyi áldozattal jár, mint felkészülni egy olimpiára.

2020-ban, az olimpia évében a PREGA társadalmi nagykövetének egy háromszoros olimpikont, aktív sportolót kértek fel a konferencia szervezői, aki a negyedik olimpiájára készül – összhangban az egészséges, sportos életmódhoz szorosan kapcsolódó tudatos táplálkozással – Parti András, hegyikerékpárost.

Parti András, hegyikerékpáros már negyedik olimpiájára készül.

Parti András, hegyikerékpáros háromszoros olimpikon és 21x-es magyar bajnok a napokban ért haza spanyolországi edzőtáborából, ahol az idei év legnagyobb eseményére, a tokiói olimpiára készült.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a PREGA konferencia nagykövete lehetek, hiszen a profi sport az egészséges életmódról szól, amihez hozzátartozik, hogy mit eszünk, mennyi friss zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk. A hazai termékek rendkívül ízletesek, nem utaznak hosszú napokat, heteket még a polcokra kerülnek, így tápanyagértékük is magasabb. A profi sportban is meglehetősen régen jelen van a digitalizáció csakúgy, mint a mezőgazdaságban. A folyamatos adatgyűjtés és az adatok elemzése elengedhetetlen ahhoz, hogy túl tudjuk lépni korábbi határainkat, és magasabb eredményt érjünk el.” – mondta a sportoló a PREGA sajtótájékoztatóján.

Bolyki Bence, a PREGA főszervezője és Parti András, a PREGA konferencia nagykövete

A hazai lakosságot is egyre jobban foglalkoztatja a környezettudatos technológiával előállított, egészséges élelmiszer. Ennek ellenére keveset tudunk arról, hogyan, milyen körülmények között termelik meg ezeket a gazdálkodók.

„Szerintem rendkívül érdekes az is, hogy a gazdálkodásban milyen innovációkkal dolgoznak. Nagyon izgalmas például, önvezető traktorokról, drónokról, számítógép vezérelt technológiákról hallani, és az, hogy ezek egy része már jelen van a gazdaságokban és segítenek a napi termelésben. A gazdáknak ettől függetlenül továbbra is meg kell küzdeniük az időjárási viszontagságokkal, csakúgy mint nekem az edzéseken és a versenyeken. Hiába vannak a legfejlettebb sporteszközök, a felkészítést segítő szinte űrtechnológiák, az emberi tényező, a tudás, a tapasztalat mindenhol a legfontosabb marad.

Kemény munka, ahol nem lehet hibázni és a precizitás nélkülözhetetlen.

A mountainbike-ozás némileg hasonlít a gazdálkodásra, mi is a természetben „dolgozunk” és a sporteszközök fejlődésével, fejlesztésével igyekszünk a korábbi teljesítményünket túllépni!” – zárta Parti András olimpikon sportolónk, aki előtt még egy kvótaszerző világbajnokság kihívása áll.

A PREGA Konferencia és Kiállításon idén minden eddiginél több, 150-et is meghaladó számú szakmai előadás várja a látogatókat. A konferencia nem a termékbemutatókról szól, a PREGA szervezőinek célja, hogy kizárólag szakmai előadások és valós termelői tapasztalatok hangozzanak el. Az idei konferencián hét, munkaműveletekre osztott szántóföldi szekció és három, önálló kertészeti, valamint két teljes napos programmá bővült állattenyésztési szekció várja az érdeklődőket. A Digitális Agrár Stratégia szekcióban a stratégia alkotóitól értesülhet a DAS eredményeiről és a tervekről. További újdonságként a konferencia foglalkozik az indoor farming, az agrár IoT és a digitális élelmiszeripar témájával is.

Egy kis vitamin és energia... paradicsom formájában.

A PREGA 2015-ös indulása óta az Agroinform.hu mezőgazdasági portál szervező partnerként működik együtt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, idén pedig az Agrármarketing Centrum is csatlakozott a szervezők közé. Közös törekvésük, hogy a hazai, fejlesztésre nyitott agrárvállalatok képviselőinek teret adjanak a személyes tapasztalatcserére, és lehetőséget biztosítsanak a legfrissebb digitális megoldások megismerésére.

PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás
2020. február 18-19.
Jegyek korlátozott számban még elérhetők: prega.hu

PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás
2020. február 18-19.
Jegyek korlátozott számban még elérhetők: prega.hu

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKREEz is érdekelhet
Szóljon hozzá!

Azóta történt

Kérdezzen szakértőnktől!

  • Vegye igénybe Ön is az ICL Specialty Fertilizers növénytermesztő gazdáknak szóló tápanyagutánpótlási szolgáltatását! Kollegáink sok éves tapasztalata, a folyamatos kísérletek, nemzetközi kutatási-fejlesztési háttér lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabb megoldással segítsük az Ön munkáját Kérdezzen Rácz Gábor szaktanácsadónktól itt >>

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Terményárak

Oroszország: napraforgómag - export 2019. július 1-től 2020. február 18-ig: 865 ezer tonna (+700% vs 2018/2019. szezon azonos időszaka) (Rosselkhoznadzor, 2020-02-21)

Ausztrália: búza - termelés 2019/2020 előrejelzés: 15,2 millió tonna (-12% vs 2018/2019) (ABARES, 2020-02-18)

Ausztrália: árpa - termelés 2019/2020 előrejelzés: 8,9 millió tonna (+7% vs 2018/2019) (ABARES, 2020-02-18)

Ausztrália: repce - termelés 2019/2020 előrejelzés: 2,3 millió tonna (+7% vs 2018/2019) (ABARES, 2020-02-18)

Kirgizisztán: búza - termelés 2019: 0,6 millió tonna (-2% vs 2018) (KyrStat, 2020-02-17)

Kirgizisztán: árpa - termelés 2019: 466 ezer tonna (+9% vs 2018) (KyrStat, 2020-02-17)

[bezárás x]