Ausztriában hagyományos és kiterjedt kultusza van a salátazöldségek termesztésének és fogyasztásának (éttermekben és háztartásokban egyaránt).

fiatal borsó

Kiváló meleg köretként is használható – fotó: canva.com

Különleges íz, magas C-vitamin és fehérjetartalom

A Bécshez közeli (raasdorfi) székhelyű Herbeus Greens üvegház a közelmúltban egy speciális zsenge borsót dobott piacra, amely magas C-vitamin- és fehérjetartalmával, illetve különleges ízével tűnik ki – olvashatjuk a freshplaza.de hírportálon.


Más borsófajtákhoz viszonyítva 90 százalékkal kevesebb öntözővizet igényel

Szakértők szerint ez a borsó saláták alkotórészeként a szuperétkek kategóriájába sorolható, de kiváló meleg köretként is használható. Termesztésének előnye pedig az, hogy más borsófajtákhoz viszonyítva 90 százalékkal kevesebb öntözővizet, növényvédő szereket viszont egyáltalán nem igényel, ami jelentős környezetkímélő hatással jár együtt.

A borsót előállító, 1.000 m2 felületű, többszintes üvegház az év minden napján kész ellátni a piacot a ropogós, friss termékkel, valamint egyéb újdonságokkal (többek között vérsóskával, jégsalátával, korianderrel és retekkel).