Éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható havazás, a déli, délkeleti határvidéken havas eső is lehet. Vasárnap a nap nagy részében többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de késő délutántól északnyugaton, majd estétől északon másutt is felszakadozik a felhőzet. Eleinte több helyen, délután egyre inkább keleten valószínű havazás, a délkeleti, déli határvidéken átmenetileg havas eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +2 fok között várható.

Magányos óriás várja a jövő hetet – és a látogatókat a Hungexpón! – Lőwi Barna

Időjárási helyzet Európában

Közép-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A magasnyomás déli részén azonban több a felhő, és ott néhol hószállingózás is előfordul, máshonnan csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor az anticiklon körül ciklonok örvénylenek, hatásukra a ciklonok és frontjaik térségében többnyire erősen felhős az ég, és a nyugati, délnyugati tájakon több helyen esik az eső, északon, északkeleten pedig havazik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában általában 0 és -9, a Skandináv-félsziget északi vidékén -10, -24 fok között változik. Dél felé haladva egyre enyhébb az idő, szárazföldünk középső részén 1 és 8, a déli területeken pedig 9 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medencét dél felől ciklonális mező éri el, egyre nedvesebb léghullámok érkeznek térségünk fölé, többfelé várható havazás.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.