Az agrárium legfrissebb történéseivel minden hétfőn és pénteken 19 órától jelentkezik az Agroinform Híradó a Facebook csatornánkon. Magyarország egyetlen élő, félórás AgrárHíradójának célja, hogy a legaktuálisabb híreket, információkat eljuttassa az agrárium szereplőihez.

A hétfői adás Igric Dominika kollégánk számolt be a saját gazdasságában tapasztalt nehézségekről, a kertészek aktuális problémáiról Hunyadi István, a FruitVeB szakmai igazgatója beszélt, emellett egy köszönetnyilvánító videót is láthattunk, és természetesen a műsorvezető ezúttal is Balog Tamás volt.

A hírszemlénkben:

Kertbarátok teendői: Védekezzünk a burgonyabogarak ellen és készítsünk plexi arcmaszkot!

Zsigó György legújabb írásában kitér a burgonyabogarak, valamint az ormányos bogarak családjába tartozó kártevőkre is. Ne felejtsük el permetezéskor megóvni az arcunkat – és időben CSAPJUNK LE A PARLAGFŰRE!

Már igényelhetők a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció.

Villámlás, futó záporok és viharos szél...

Időjárás-előrejelzés egész hétre.

Elfeledett magyar paradicsom-tájfajták hódítják meg a világot

A paradicsom-tájfajtákat az ipari termelés szorítottaki a piacról, de most az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) hosszas kisérletezés után újra mindenki számára elérhetővé tette őket. Sőt oktatóvideókkal is segítik a palánták sikeres nevelését.

Komolyabb áztató eső nem várható a héten.

Azután:

Köszönet a magyar mezőgazdaságban dolgozóknak

A KITE Zrt. videóban nyilvánította ki köszönetét a nehéz időkben is helyt álló, a magyar agráriumban dolgozó honfitársaink felé.

Videós összeállításunkban bálázás, és a sertéstartás problémái.

Kollégánk Igric Dominika is kedvet kapott, hogy videó formájában megossza velünk tapasztalatait. Saját gazdaságáról mesélt, különösen, hogy milyen gondokkal néz szembe nap mint nap. Minden állattartót arra buzdított, ne adják fel könnyen, mindenre van megoldás és ennek megtalálásában az Agroinform csapata is tud segíteni. Írjatok nekünk bátran és kapcsolatrendszerünkön keresztül megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint segíteni.

Aszály, fagy, munkaerőhiány… nem könnyű a kertészeteknek? - Hunyadi Istvánnal, a FruitVeB szakmai igazgatójával beszélgetünk.

A koronavírus megmutatta mennyire sérülékeny a kertészeti ágazat nemcsak hazánkban, de egész európában. A mukaerőhiány álladó probléma, a munka dandárját a külföldi idénymunkások végzik, és ez most az utasforgalom korlátozásával még nagyobb gondokat okoz. A kora tavaszi fagyok után a Fagyosszentek sem kímélték a gyümölcsösöket, emellet az aszály is komoly probléma. A hazai ültetvények csupán egyharmada mondható korszerűnek, a többségük azonban nincs öntözőrendszerrel felszerelve.

Ti küldtétek:

Komplett zöld sor, kaszálástól a bálacsomagolásig Massey Ferguson, Kuhn, John Deere, és New Holland gépekkel.

Nézd meg a teljes adást és kövesd a Facebook oldalunkat, ahol minden friss hírről beszámolunk!

Kérdéseidet és észrevételeidet örömmel fogadjuk kommentben vagy e-mailben. Írd meg, hogy miről hallanál szívesen a következő adásban, küldj be fotót és videót, vagy akár jelentkezz az Agroinform Híradóba a video@agroinform.hu e-mail címen!