KITE bemutató

A telepen található 0,6 hektáros almaültetvénybe rezisztens étkezési almafajtákat telepítettek, ami a feromonos légtértelítéssel és a meteorológiai adatok, valamint a csapdázási eredmények alapján történő előrejelzéssel kombinálva a kémiai védekezések számának drasztikus csökkenéséhez vezetett. A 2600 m2-es KITE Prémium Vándorsátorban termesztett paprikafajták is az elérhető legnagyobb rezisztenciával rendelkeznek. A látogatók megtekinthették a kártevőktől/kórokozóktól való izoláció különböző formáit, a vektorhálótól a talaj nélküli termesztésig, és megismerhették a vándorfólia alatti termesztésben bevált biológiai növényvédelem technológiáját, melynek része a hasznos szervezetek betelepítése is. Megtudhattuk, hogy az elöregedő hazai ültetvényszerkezet és a piac bővülése miatt az intenzív, étkezési almatermesztés pozitív jövőképpel bír.

almaültetvény

Egy korszerű ültetvény megvalósítása a nagy beruházási értéke miatt alapos tervezést igényel. A jól tervezhető költségoldallal szemben, az elvárt eredmény csak akkor realizálható, ha valamennyi technológiai elemet helyesen választunk meg. A KITE Zrt. szakemberei a döntés előkészítésétől egészen az ültetvény megvalósításáig látják el szakmai tanácsokkal partnereiket és kínálnak megoldásokat a talajrendezésben, a tám- és jéghálórendszer forgalmazásában és építésében, az öntöző- és tápoldatozó rendszerek tervezésében és kivitelezésében, a szaporítóanyag értékesítésében, valamint az ültetvénygépesítésben.
John DeereA zöldségtermesztésben a védelem hatékony eszközei a blokkrendszerű mobil fóliaházak. A folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően született meg a KITE Prémium Vándorsátor és az abban felhasználható inputanyagok széles köre. Az alacsony beruházási költség a termelők számára teszi elérhetővé a termesztőberendezéseket. Az elsődleges védelmi szempontok mellett, a sátor megtérülése szempontjából szintén sokat nyom a latba a korai terméshányad és a hozzá kapcsolódó árbevétel is.

KITEA KITE Zrt., a kínálatának fókuszában levő sátrak alá komplex technológiai ajánlattal is rendelkezik. A szakmai ajánlás nem csak a technológiára, hanem az ott felhasznált beruházási javakra és inputanyagokra is kiterjed. A technológiához igazodik az öntözőberendezés és a kertészeti géppark mellett a szaporítóanyag és a felhasznált anyagok teljes köre is.

További információkért látogasson el a KITE Zrt. weboldalára!