A Burgundia borvidékén megrendezett, Effervescents du Monde világversenyen 19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő. Óriási siker ez, hiszen az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült ez az üde magyar ital, amely ez alkalommal a szoros verseny és döntetlen helyezés miatt valójában tizenkettő tételt sorol: csupa neves francia és egyetlenegy olasz pezsgő szerepel rajta, nem utolsósorban pedig a Hungaria.

Aranyérmes a magyar pezsgő

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között! – Fotó: Hungaria Pezsgő

A 18. alkalommal megtartott nívós, színtiszta pezsgő-versenyen (sparkling wines) 80 fős zsűri vette górcső alá a nedűket a franciaországi Château des Ravatys-ban december második felében. A világ minden tájáról érkezett nemzetközi szakértők 4 napon át szigorú minőségi elvárások mentén, tökéletes kóstolási körülmények között vizsgálták a buborékos tételeket. Összesen 35 arany- és 115 ezüstérmet nyertek a benevezett pezsgők – ezek legjobbjai kerültek a Top 10-be.

„Ez egy igazán rangos pezsgőverseny, ráadásul a pezsgő hazájában, Franciaországban – hol is lehetne nagyobb dicsőség előkelő helyen végezni?! 2019. után pedig 2020. legvégén is sikerült ezt az eredményt elérnünk rosénkkal – így dupláztunk –, nagyon örülünk ennek az elismerésnek.

Ráadásul ez nem csak a Hungaria sikere, hanem folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja. Emeljük poharunkat együtt erre a magyar sikerre!” – mondta el Csomay András, a Hungaria márkamenedzsere.

Aranyérmes magyar alkoholos ital: a Hungaria pezsgő

2019-ben és 2020-ban is aranyérmet nyert a Hungaria rose pezsgő – Fotó: Hungaria Pezsgő

Milyen tulajdonságai vannak a díjnyertes pezsgőnek?

Az üde, halvány rózsaszín Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőt a játékos gyümölcsösség jellemzi. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mély rózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak.

Farsangi időszakban is remekül párosítható a szezon finomságaival: olyan édességek mellé is jó választás, mint például a farsangi fánk. Csak győzzünk választani a fánkok közül: klasszikus szalagos fánk, pezsgős fánk, bécsi fánk, pezsgőkrémes ekler fánk, csörögefánk pezsgős baracklekvárral vagy amerikai stílusú fánk.

Ez a kitüntetés most dupla aranyérmessé és dupla Top 10-essé tette a Hungaria rosé pezsgőjét, hiszen két egymás utáni évben (2019. és 2020.) kapta meg ezeket az elismeréseket az Effervescents du Monde-tól.

Az Effervescents du Monde dupla aranyérmes és Top 10-es Hungaria Rosé Extra Dry top pezsgő hazánkban jelenleg a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyen elérhető.