Az ülést Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök vezette le, a szakmai ügyekkel kapcsolatos kérdésekben a tanácskozást az országos osztályvezető, Fazekas Endre, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója irányította.

A napirendi pontok elfogadása után megválasztották az osztály vezetőségét. A korábban megtett javaslatok alapján a jelenlévők Fazekas Endrének (Sió-Eckes Kft.), Szigeti Zoltánnak (Agrana Juice Magyarország Kft.), Dr. Orosz Gábornak (Miskolci Likőrgyár Zrt.), Farkas Istvánnak (Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldött) valamint Klément Györgynek (Pest megyei osztályvezető

A következő napirendi pontként a tagok megvitatták a 2013/2014 évi munkaprogramot, melyet néhány ponton módosítva és kiegészítve el is fogadtak. Szó esett továbbá az ágazat aktuális helyzetéről, problémáiról, támogatási lehetőségeiről.

Az ülésen Kupcsok Milán élelmiszeripari igazgató ismertette az osztály Élelmiszeripai Igazgatósággal való együttműködésének lehetőségeit, valamint tájékoztatta a résztvevőket az osztály tagjai és NAK közötti kapcsolódási pontokról.

Minden résztvevő egyet értett abban, hogy kiemelten fontos a termelők és feldolgozók szoros együttműködése a jövőbeni fennmaradás és fejlődés érdekében, így nem nélkülözhető az egymás közti gyors és hatékony kommunikáció, valamint az összehangolt cselekvési program kidolgozása.