A vörösborok közül az Egri Korona Borház Egri Kékfrankos Selection borát, a tokaji aszúborok közül pedig a Tolcsva-Bor Kft. Sajgó Pincészetének 6 puttonyos aszúját tüntették ki Quadris díjjal.

2010 az eső, 2011 pedig az aszály éve volt a hazai gazdák számára – ez nagyban megmutatkozott a hazai borok minőségében is. Míg 2010-ben a szélsőséges időjárási viszonyok miatt a szakszerű növényvédelmi technológia alkalmazása mellett sem voltak gyümölcseink, addig tavaly a hőség és a szárazság miatt szinte elaszalódott a szőlő, ami megnövekedett cukortartalommal és jelentősen csökkent savtartalommal járt együtt. Így 2011-ben azok a borászok tudtak jó minőségű - fajtakarakterrel rendelkező - borokat készíteni, akik nem vártak sokáig, s még időben leszüretelték a termést.