Mindenki emlékszik az első filmre, ami valamilyen "robotos témát" dolgoz fel, és valószínűleg megvan az érzés is, amikor szinte remegő ujjal nyomtuk meg a PLAY gombot a VHS magnón, hogy a narrált filmet rejtő, 15-ször másolt kazettáról csodálattal néztük a Terminátor első részét. A helyzet, hogy a Terminátor még mindig jó film, viszont a gépek időközben a mozivászonról lelépve megérkeztek közénk, és mint rengeteg más területen, úgy itt is a mezőgazdaság élen jár használatukban és fejlesztésükben.

A Naio robotok segítik a gazdálkodókat a mindennapi feladatokban

PREGA AgRobot Show a februári PREGA Konferencia előzeteseként mutatja be a jelen és a jövő szántóföldi drónjait, kertészeti és állattartási robotjait, valamint a már mesterséges intelligenciával rendelkező humanoid robotika legújabb fejlesztését. Az országban is egyedülálló programra az AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n első eseményeként, a kiállítás harmadik napján, pénteken kerül sor A G pavilonban a Fórumszínpadon. A látogatók élőben tekinthetik meg azokat a mesterséges intelligencia megoldásokat, amelyek akár ma segítséget nyújtanak a gazdálkodásban.

Univerzális robotkar, akár paradicsomszedésre is

A bemutató a robotika széles palettáját tárja elénk:

  • automata kormányzás,
  • dróntechnológia – hőkamerás kiegészítő rendszerrel,
  • önálló munkavégzésre képes kertészeti robot,
  • univerzális robotkar élelmiszeripari felhasználásra,
  • automata vezérlésű fűnyíró robotok,
  • meglepetésvendég Pepper a humanoid robot.

PREGA

Pepper a humanoid robot már komolyabb párbeszédekre is képes

A robotok közötti különbségek leginkább a felhasználási lehetőségek aspektusából szemléltetik a gépeket, hiszen minden egyes kiállítási darab a maga nemében a legfejlettebbnek számít. Viszont, még egy fűnyírórobot teljesen önállóan a munkavégzéstől a töltőre való dokkolásig végzi a munkát, addig Pepperrel beszélgetni kell, és kínosan érezzük magunkat, ha nem foglalkozunk vele, hiszen miután közelébe léptünk

a kíváncsi robot azonnal szemünkbe nézve jelzi, hogy "itt vagyok, beszélgess velem".

Picit hátborzongató, de egyben kellemes érzés is egy humanoiddal társalogni, akinek ráadásul elképesztően emberi gesztusai és hanghordozása van. Ezt az érzésvilágot és természetesen a mezőgazdaságban is használt legújabb fejlesztési robotokat hozza el a PREGA AgRobot Show.

Helyszín: AGROmashEXPO – AgrárgépShow, Budapest, Hungexpo, G pavilon, Fórum színpad

Időpont: 2019. 01. 25. 12.00 – 12.50

Gyere kedvezményes áron az AGROmashEXPO-ra! Ezen a linken regisztrálva az Agroinform kedvezményt biztosít a belépődhöz!

A PREGA AgRobot Show-t élőben közvetítjük az Agroinform Facebook oldalán, az Agoirnform portálon és a PREGA Konferencia és Kiállítás Facebook oldalán.

További információ az esemény Facebook oldalán!

Partnerek: Axiál Kft., Duplitec Kft., P+K 3000 Kkt., Robotguru Kft., Robot-X Hungary Kft., Netlife Robotics

Az AgRobot Show a PREGA Konferencia és Kiállítás előrendezvénye, a februári PREGA-n is megtekinthetőek lesznek a robotika és a dróntechnológia számos megoldásai.

PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás
Időpont: 2019. február 19-20.
Helyszín: Aquaworld Hotel Resort, Budapest, Íves út 16, 1044

További információ a PREGA Konferencia és Kiállításról és jelentkezés a prega.hu oldalon.