Bálint József : 900 nap a 300 évből - Leningrád

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
2500 Ft,-
ISBN:
Oldalak száma:
248
Könyv mérete:
168x238 mm x mm
Leírás:

Ez a könyv a náci német haderő által – a finn hadsereg segítségével – a 900 napon át körülzárt, éhezésre, tömeges éhhalálra ítélt, és szinte a blokád egész időszakában légibombázásokkal, valamint nehéz ágyútűzzel tizedelt leningrádi emberek mindennapi életéről, a civil élet szervezéséről, a közrendről, a bűnözésről, a törvényi szigorról, az emberek ellenállásáról, a hadiipar és a szállítás teljesítményéről, a lakosság hangulatáról, végül pedig a civil áldozatok számáról és a tömeges halálozás miatt szükséges tömeges temetkezés-hamvasztás megszervezéséről szól.

Végezetül, a nagyhatalmak állásfoglalása alapján a büntetőjogi felelősség kérdését is felveti a háborús bűntettek elkövetőivel szemben.

Dr. Bálint József

A szerző nagysikerű munkájának elismeréséül 2004-ben kitüntetést kapott Pétervár város fennállásának 300. évfordulója alkalmából. A Hadtörténeti Múzeumban megrendezett könyvbemutatón részt vett Dr. Horváth Miklós alezredes, a HM HIM Hadtörténeti Intézet igazgatója.

A könyvet Dr. Számvéber Norbert főlevéltáros mutatta be 2004. április 24-én.

2500 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]