Naárné Tóth Zsuzsanna Éva : A termőföld közgazdasági értéke és piaci ára

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
2700 Ft,-
ISBN:
Oldalak száma:
186
Könyv mérete:
168 x 238 mm x mm
Leírás:

A földnek (mint a mezőgazdasági termelés alapjának és forrásának) valamennyi termelőeszköz között kiemelkedő a szerepe. A föld, mint természeti erőforrás tulajdona, használata, értékének és árának kérdése a politikai, társadalmi, jogi és gazdasági döntések egyik kulcsproblémájává vált.

A földértékelés kérdésével az elméleti és gyakorlati szakemberek a világ több területén is intenzíven foglalkoztak és foglalkoznak. Dolgozatomban ennek feldolgozását tűztem ki első célként. A földértékre és jövedelmére vonatkozó elméletek fejlődésének vizsgálata igazolta, hogy a földérték kutatás intenzitása és iránya összefügg a földfunkciókkal és azok jelentőségével. A fiziokratáktól kezdődően csaknem minden közgazdasági irányzat direkt vagy indirekt módon foglalkozik a föld hozadékával, a járadékelmélettel és kapcsolatával a jövedelemképződéssel, a föld értékével és árával. Ennek ellenére a probléma ma sem megoldott. Nincs olyan egységes elmélet, ami a gyakorlati földértékelés általánosan elfogadott alapja lenne.

2700 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]