Szerkesztette: Kovács Teréz : A vidéki Magyarország az EU-csatlakozás után

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
3000 Ft,-
ISBN:
Oldalak száma:
0
Könyv mérete:
168x238 mm x mm
Leírás:
VII. Falukonferencia
Az elmúlt másfél évtized hazai falupolitikájának legnagyobb eredménye, hogy szinte mindenütt javult a lakossági infrastrukturális ellátás és a falukép. A megélhetést biztosító munka­helyek azonban még sok helyütt hiányoznak.
A jó munkahelyi ellátottsággal rendelkezô városok nem csak saját lakosságuknak, hanem a várost körülvevô térségekben élô falusiaknak is biztosítanak munkahelyeket. Ezzel szemben azokban a városokban, ahol gyenge a munkahelyi ellátottság, ott a környezô falvakban élôk nagyon jelentôs részének nincs munkája.
A rossz munkahelyi ellátottsággal rendelkezô vidéki térségekben a lakóingatlanok leértékelôdnek, ami fokozza a negatív migrációt: a jobb foglalkozási csoportok tagjai elköltöznek, a rosszabbaké odaköltöznek. Akik maradnak, azok jórészt alulmotiváltak, kevésbé vállalkozó kedvűek, beletörôdnek saját sorsuk kilátástalanságába. Ilyen légkörben nônek fel a gyerekek, az új generáció.
Magyarország európai uniós taggá válásával elérkezett az idô arra, hogy olyan vidékfejlesztési prog­­ramokat valósítsunk meg, amelyek révén ezeken a társadalmi csoportokon is tudunk segíteni.3000 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]