: Bertalan - életmű album

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
8000 Ft,-
ISBN:
Oldalak száma:
396
Könyv mérete:
230x280 mm x mm
Leírás:

Polihisztor

Bertalan Tivadarnál kevés sokoldalúbb alkotót ismerek. Képzőművész, de a látvány mellett a szó mágusa is. Fantáziája határtalan, akár festményekről, grafikáról vagy ennek egyik változatáról, az illusztrációról van szó.
Otthonohos a realizmusban, de az absztrakcióban is. Ez nem kétlakiság, hanem az univerzalitás jele. Képzelőerejét híres amerikai filmek díszletei dícsérik, nem csak képi, de építészeti remeklései okán is. Éppen így, írásai is magukkal ragadják az olvasót szellemességükkel, bölcsességükkel. életmű alabuma híven tük­rözi munkásságát, egy gazdag életpálya szép eredményeit.

Szakonyi Károly

-------------

Magamról

Alapvetően pesszimista vagyok, tehát minden csalódás boldoggá tesz. Ezért arra érzek mennybéli ösztönzést, vagy ördögrugdosást, hogy szüntelenül tegyek valamit s nyomban arra, hogy könnyűszívvel átlépjek ezen a valamin. Persze, a „csalódás öröme” nagyon illanó (de hát, mi nem az?) Hanem a boldogságnak, az örömnek van egy csalfa tulajdonsága: emlékeinkben és reményeinkben foglal helyet. A mindenkori jelenünkben ritkán érhető tetten. Ha jelenünk múlttá vált, alattomosan megjelenik, ha jövőnk jelenné, hűtlen szeretőként eltűnik.
Ha a boldogság és az öröm netalán még emlékeinktől és reményeinktől is távol tartja magát, akkor jelenünk sincs, mi magunk sem vagyunk. ne is számítson ránk a Statisztikai Hivatal. Amit életnek nevezünk, annak még itt vagyok, bármilyen kiismerhetetlen is, mert – nem tudok csinálni mást, csak mindig mást, – szavakkal is festek és képekkel is beszélek, miközben csalódásaimra várok.

Bertalan Tivadar

8000 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]