Szűcs István : Birtokviszonyok és a mérethatékonyság

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
1500 Ft,-
ISBN:
Oldalak száma:
224
Könyv mérete:
168x236 mm x mm
Leírás:

A mezőgazdaság versenyképességét alapjaiban az eredményesen működő mezőgazdasági vállalkozások teremthetik meg. Magyarországon a rendszerváltás óta eltelt tizenöt év alatt gyökeresen átalakult az agrárstruktúra és az üzemi rendszer.

Fő feladat most a működés minőségi feltételeinek megteremtése és a külső környezettel (tulajdon- és birtokviszonyok, közgazdasági környezet, piac, nemzetgazdasági kapcsolódások, fenntartható fejlődés és regionális szemléletmód, az EU-csatlakozás) minőségi aspektusainak elmélyítése. Ennek szellemében kerül kidolgozásra a jelen kutatási projekt, amely több oldalról, korszerű értékrendeket követve próbál konkrét eredményekkel hozzájárulni nemzetközi versenyképességünk javításához.

A kutatás megvalósításában az agrártudományi felsőoktatás társadalomtudományi tanszékei, illetve a kutatási eredmények gyakorlati alkalmazhatóságát tesztelő mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások vesznek részt.

Végső célunk egy konkrét mezőgazdasági vállalkozás korszerű, mások által is adaptálható, számítógépes hálózattal támogatott menedzsmentjének rendszeres kifejlesztése, és a működést befolyásoló környezeti tényezők hatásának bekapcsolása a vállalatgazdasági döntéshozatali mechanizmusba.

1500 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]