Csók Márta : Láttunk már jobb Tigrist is

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
1650 Ft,-
ISBN:
978-963-502-903-7
Oldalak száma:
164
Könyv mérete:
120x200 mm x mm
Leírás:

A kötet szereplőit – a kamaszlányt és az ígéretes írót – sajátos mozgatórugók, szálak, finom hálók kötik és fonják egymáshoz. A további szereplők – a közvetlen családtagok – részesei a fiatal lány útkeresésének, elsősorban színpadi próbálkozásainak, majd legelső írásainak is ők az olvasói.

A fiatal író és a kislány közötti vonzalom, majd erős kötődés mindkettőjüknek mást jelent, ugyanakkor a „legfontosabbat” is. Tanár-tanítványi kapcsolatuk kezdetén a tinédzser lány lelkében „új terek nyílnak meg”, aki később, mint médium (nyersanyag) az író szeretetének tárgyát képezi. Kapcsolatuk hétköznapi történéseit követve bepillanthatunk a hatvanas évek művházas, beat-korszakos világába is, amelyben két ifjú ember keresi önmaga megvalósításának lehetőségeit.

A fiatal író mindinkább ismert szerzővé válik. Első novelláskötetének megjelenését nagy társaságban ünnepli meg, bejáratos az akkori zárt művész körökbe, tehetségét már befutott kortársai is felismerik, pályája alakulását figyelemmel kísérik. Az első könyves író mindinkább férfiként tekint a gyönyörű és tehetséges lányra, aki – a kivételesen erős lelki kapcsolat ellenére – látszólag nem vesz erről tudomást, bátortalanul és tapasztalatlanul viselkedik. Sajátos helyzet. Két szuverén, nagyszerű egyéniség tragédiája bontakozik ki előttünk Csók Márta regényét olvasva.

Bolyki István

1650 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]