Szűcs István - Farkasné Fekete Mária : Hatékonyság a mezőgazdaságban

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
5200 Ft,-
ISBN:
Oldalak száma:
358
Könyv mérete:
168x238 mm x mm
Leírás:

A könyv fő célja a mezőgazdaság erőforrásainak olyan új szemléletű hasznosítására irányuló javaslat kidolgozása, amely a gazdálkodás különböző szintjein (vállalati, regionális és nemzetgazdasági) keresi a tényezők legkedvezőbb társításának, kombinációinak lehetőségeit, korszerűen értelmezi a hasznosságot, az új érték előállítását és annak számbavételét.

Új alapokra helyezi a termelés gazdaságosságának mérését, a termelési tényezők helyettesíthetőségének lehetőségeit, a műszaki gazdasági fejlődés kritérium-rendszerét és ezzel növeli a döntéshozók szabadságfokát.

A Könyv – amely – az NKFP/2004/014 „A hatékonyság javításának feltételei a mezőgazdasági erőforrások hasznosításában” című kutatási program összefoglalója, módszertani eligazítást ad a kérdéskörrel foglalkozóknak, bemutatatja a mezőgazdaságban rejlő hatékonysági tartalékokat, amelyek feltárása és hasznosítása mezőgazdaságunk verseny-és életképessége megőrzésének, növelésének feltétele.

A könyvet ajánljuk a mezőgazdasági termelés különböző területein és szintjein dolgozó szakembereknek, oktatóknak, hallgatóknak, az irányító apparátus, az érdekképviseleti szervek, az önkormányzatok dolgozóinak, és eredményesen tanulmányozhatják a mezőgazdasági vállalkozók is.

5200 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]