Gyürk István : Lépj tovább! - Egy konstruktőr útja a nagykövetségig

Kiadó:
Agroinform Kiadó
Ára:
2300 Ft,-
ISBN:
978-963-502-966-2
Oldalak száma:
370
Könyv mérete:
138x200 mm x mm
Leírás:

 

Tartalom

1944 Karácsonya. A Budagyöngyére betörő szovjet tank ágyúlövése szilánkokká töri a Szenteste csendjét. A pincébe behatoló szovjet katonák láttán egy tízéves kisfiú – a majdani szerző – számára világossá válik: semmi sem lesz már úgy, ahogy eddig volt. Valóban, Budapest ostroma, majd a Rákosi korszak és a Kádár éra alatt a család osztozik a magyarországi polgárság sorsában, elveszítve anyagi javait és társadalmi pozícióját. De a szocializmus embertelen évtizedei során is megalkuvások nélkül megőrzi értékrendjét. A szerző így lesz a Piarista Gimnázium tanulója majd az egyetemet elvégezve sikeres gépészmérnök. A nagy gépgyár, amely első munkahelye teret ad kreativitása megélésére és sikeres találmányaiban megvalósuló konstrukciói révén beutazza a világot Indiától Afrikán át az Egyesült Államokig. Álmai válnak valóra, amikor a szocializmusból egy szabadabb világba kijutva tanít Egyiptomban, s ha ideje engedi, csodálja Kairó szépségeit és a mesebeli piramisokat. Néhány év múlva már Tanzániában egy kutatóintézetben dolgozik, de szabadidejében a Kilimandzsáró alatt belekóstol a kelet-afrikai vadászatba is.

 

Külföldön élve és dolgozva mindig úgy érzi: hazáját képviseli. Erre hivatalos megbízást majd akkor kap, amikor a rendszerváltozás után nagykövetként szolgál Ausztráliában és Új-Zélandon.

A csiszolt stílusban megírt kalandos történet ablakot nyit egy alkotó életre és egy izgalmasan változó korra.

2300 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

[bezárás x]