Bicskei János András : Történelmi gasztróregény a Bicskei család hagyományos receptjeivel

Kiadó:
Agroinform
Ára:
3400 Ft,-
ISBN:
978-963-502-955-6
Oldalak száma:
192
Könyv mérete:
168x238 mm x mm
Leírás:

Gasztroregény, nagycsaládi történeti sorsok is egyetemben. Bepillantást enged történelmi famíliánk igencsak zegzugos életébe, sokszor a messzi múltba is visszatekintve. Örömeikbe, gondjaikba, az adott történelmi kor keretein belül, napi életük küzdelmeibe, a maga húsvér valóságában. Azon kívül, hogy rengeteg olyan információt nyújt, amelyről nem is tudunk, érdekfeszítő, sokszor vaskos szókimondó humorával, szórakoztató olvasmány is. Lényegét tekintve három felejthetetlen szünidő története, melyet Bese dédnagyapámmal töltöttem (1957–58–59.), valamint esszencia a történelmi nagy Magyarország területén élő négy nemzetségbôl kialakult nagycsaládunk történetéből.

3400 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

Tartalomjegyzék

RECEPTEK

Apróra vágott hússal és fűszerekkel töltött szőlőlevél, tőtike      
Babgulyás – zöldbabgulyás       
Teliz úrnő pecsenyéje       
Gulyáslevesek       
Beregi gulyásleves       
Bolgár gulyásleves       
Birkagulyás       
Áfonyás, mézes sonka, gombás metélttel, fehérmártásba       
Töltött oldalas       
Bakonyi zsiványpecsenye levente módra       
Rahwdzsisztani fehér mártás       
Szalonnával spékelt kacsacomb tárkonyos sültalmával       
Estvány bátyja kanászlevese szent györgy napra     
Töltött karaj aszalt szilvával kétféle párolt káposztával, mazsolával       
Mustárban párolt hátszínszeletek      
Bárányborda aszalt szilvával és mazsolával 
Báránypörkölt erdélyiesen, tárkonnyal       
Fokhagymás birkacomb kisteleki módra       
Tárkonyos nyúl lófô módra      
Losonci nyúl fehérborba      
II. Rákóczi fejedelem kedvenc kapros-tejfölös csukája       
Bercsényi generális szalonnás rostonsült gombája       
Rókagomba bezerédy módra       
Erdélyi (hargitai) feles húsleves       
A levesbe fôtt húsok felhasználása második fogáshoz   
Őrségi gombás nyúl       
Szatmári töltöttkáposzta      
Gömöri egybesült hátszín       
Beregi töltött káposzta      
Hargitai sertésborda   
Gömöri tepsis krumpli      
Pehsaware      
Bánsági-bánáti babgulyás     
Vörösborban készített marhapörkölt kapros juhtúrós csuszával       
Kolozsvári (nagyváradi) rakottkáposzta       
Cseréptálba főzött korhelygulyás      
Fokhagymás nyúl       
Mustáros nyúl       
Hargitai töltött kelkáposzta      
Almával és mazsolával töltött csirkemell vörösborban készült szedermártásban       
Hansági zöldséges sertésszelet      
Vasi tokány     
Tolnai vegyes húsleves       
Erdélyi kapros töltöttkáposzta      
Csabai tejes birsalmás bableves       
Jókai bableves

[bezárás x]