Walter Gaigg : Ágyas pálinkák - Likőrök és gyógykeserűk

Kiadó:
Agroinform
Ára:
3200 Ft,-
ISBN:
978-963-502-941-9
Oldalak száma:
152
Könyv mérete:
165x220 mm x mm
Leírás:

Hazai gyógynövényekből, virágokból, bo­gyós és egyéb gyümölcsökből minden komolyabb ráfordítás nélkül készíthetők ízletes ágyas pálinkák, likőrök és borok. E könyv pontos útmutatásai és az ízesítőül ajánlott növények felhasználhatóságához összeállított táblázatos naptár segítsé­gével az olvasónak garantálhatóan si­kerül­het saját készítményét „meg­alkotnia”. 

A könyvben található száz recept többnyire klasszikus ágyas pálinkákra és likőrökre, de ritkaság­számba menő különlegességekre is vo­nat­kozik.
A receptek ízhatásuk szempontjából széles skálán mozognak, mely skála az almapálinkától és
a bükkfalevéllikőrtől kezdve a cickafarkpezsgőn és a bodzaboron át a gyermekláncfűlikőrig és a cirbolyafenyő-pá­lin­káig terjed. Ennek megfelelően a végtermék fanyar, gyümölcsös és édes ízhatású lehet. De megemlíthetjük az üvegben növekvő-érő vilmoskörtét, a zölddiót, sőt az olyan gyógy- és fűszernövényeket, mint a borsmenta, az útifű és a kömény, melyek alkoholos áztatásával módfelett ízletes likőrök készíthetők.

3200 Ft,-

A megrendelő szállítási adatai átadásra kerülnek az Agroinform Kiadó és Nyomda Kft. részére a kiadvány kiszállítása céljából.

Tartalomjegyzék

A tartalomból:

  • ágyas pálinkák és likőrök
  • ágyas pálinkák készítése: eszközök,
  • készülékek, ízesítendő alkoholok, ízesítőül szánt gyümölcsök, cukrozás, fűszerezés, szűrés, tárolás
  • borkészítési útmutató
  • pezsgő- vagy habzóbor-készítési útmutató
  • receptgyűjtemény, amely az aszatpálinkától a szilvalikőrig és az olyan klasszikus készítményekig terjed, mint a konyakos tojáslikőr, a kávélikőr, a narancslikőr vagy a sörlikőr

 

[bezárás x]