• CDP Global 500 Climate Disclosure Leadership Index: a BASF vezető helyet foglal el a klímavédelmi kérdésekben közzétett jelentések területén
  • A BASF ismét szerepel a Dow Jones Sustainability World Index-ben

A BASF 2013. szeptember 12-től ismét szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben (DJSI World). Az elemzők ebben az évben elsősorban a vállalatnak a kockázat- és válságkezelés, a személyi fejlesztés és a növényi biotechnológia területén tanúsított elkötelezettségét értékelték. A Dow Jones Fenntarthatósági Világindex a világ egyik legismertebb fenntarthatósági indexe, amely a Dow Jones Globális Indexében szereplő legnagyobb 2.500 vállalat vezető 10 százalékát foglalja magába. 

A BASF részvénye már 13 éve folyamatosan képviselteti magát a DJSI World indexben. Az itt szereplő vállalatoknak folyamatos fejlesztéseket kell eszközölnie gazdasági, ökológiai és szociális súlyponti kérdésekben, ugyanis a vállalatokat ezekből a szempontokból értékelik a Sustainable Asset Management Group (SAM) elemzői.


CDP Global 500 Climate Disclosure Leadership Index (CDLI)
A vállalati környezeti adatokat elemző nemzetközi szervezet, a CDP véleménye szerint a BASF a klímavédelmi jelentések publikálásában a világ vezető vállalatai közé tartozik. A vállalat a CDP 500 Climate Disclosure Leadership Indexében (CDLI) már kilencedik alkalommal képviselteti magát.
A CDP 722 olyan intézményi beruházót képvisel, akik összesen 87 milliárd US dollár értékű befektetési alapot működtetnek. A CDP indexei a befektetők számára értékelési eszközökként szolgálnak. 
A 2013-as CDLI index 60 olyan vállalatot foglal magába, amelyek különösen transzparens és átfogó módon hozzák nyilvánosságra adataikat. Itt a BASF az alapanyag gyártók szektorában az elmúlt évekhez hasonlóan most is az első helyet foglalta el. 

A fenntarthatóság a BASF „We create chemistry“ stratégiájának központi eleme, a növekedés fő hajtóereje. További információk az interneten a www.basf.com/sustainability honlapon találhatók.

A BASF-ről
A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: The Chemical Company. Termékválasztéka a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. Üzleti sikereink része társadalmi felelősségvállalásunk és a környezet védelme. Kutatásaink és fejlesztéseink eredményei minden iparág számára lehetővé teszik a társadalom mostani és jövőbeli igényeinek kielégítését. Termékeink és rendszermegoldásaink hozzájárulnak az erőforrások megőrzéséhez, az egészséges és tápláló élelmiszerek biztosításához és az emberek életminőségének javításához. Vállalatunk fő célkitűzését a következőkben foglaltuk össze: kémiát alkotunk a fenntartható fejlődés és a jövő érdekében. 2012-ben a BASF forgalma meghaladta az 72,1 milliárd eurót, és mintegy 110.000 munkatársat foglalkoztatott világszerte. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán a www.basf.com ill. www.basf.hu címen találhatók.