Helyszín és időpont:
2019. január 17., csütörtök, Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Miről lesz szó?

Az idei téma is a kukorica- és búza termesztése lesz. A konferencia arra keresi a választ, hogy miért termelnek nyugaton másfélszer annyi kukoricát vagy búzát hektáronként, mint itthon és hogy hogyan lehet elérni azt a hatékonyságot. Az előadások részletezik a legújabb tudnivalókat, a legfrissebb kutatások eredményeit a talajelőkészítéstől a betakarításig. A szervezők garantálják, hogy még az „öreg rókák” is sok újdonságot fognak hallani.

Konferencia

Miért érdemes elmennie?

Itt nem cégek értékesítési termékbemutatóit láthatja, hanem teljes körű képet kap a talajelőkészítés, tápanyagpótlás vagy növényvédelem modern és hatékony lehetőségeiről a precíziós gazdálkodás szemszögéből is, hogy így választhassa ki az optimális megoldást a problémájára.

A hallott gyakorlati tanácsokat és az információkat a legfrissebb technológiai újdonságokról azonnal, már tavasszal alkalmazhatja, hogy 2019-ban még eredményesebben gazdálkodhasson.

Milyen előadások lesznek?

• Hogyan orvosolja az aszály okozta problémákat már a vetőmagválasztáskor és a vetés időzítésével?
• Mit veszít, ha a lombtrágyát és a növénykondicionálót kihagyja a technológiából?
• Hogyan optimalizálja a szerves trágya kijuttatását?
• Egy vetőgép működésének költségelemzése és összehasonlítása a hagyományos, vagy minimum till művelési technológiák költségelemzésével
• Milyen változások tapasztalhatók a kukorica kártevői között és hogyan védekezzünk ellene?
• Aktualitások a búza és a kukorica növényvédelmében.
• Hogyan nyerhet százezreket csupán csak az értékesítés jobb időzítésével?
• Melyek a terménytárolásban elkövetett legnagyobb hibák?
• Hogyan termeljen olyan gabonát, amit aztán könnyen el lehet adni?
• Mit jelent, hogy a termény jó minőségű és hogyan tudja ezt biztosítani, valamint megőrizni?
• Hogyan tudja kiválasztani a helyi adottságoknak leginkább megfelelő, energiatakarékos és a fenntarthatóságot szolgáló öntözési technológiát?

A szervezők szerint mindegyik előadásban fog hallani legalább egy olyan információt, tanácsot, amit ha megfogad és beépít a gyakorlatába, akkor több és jobb minőségű gabonát fog termelni. Ráadásul még veszteségmentesen is fogja tárolni és jobb áron fogja értékesíteni: azaz sok százezer forinttal beljebb lehet jövőre.

A rendezvényen nyereményeket is kisorsolnak a résztvevők között közel 1 millió forint értékben.

Részletes program és jelentkezés a konferencia oldalán.

kép

kép

kép

Piacvezető cégek és kisebb vállalkozások is ismertetik a termesztéstechnológia újdonságait a III. KUKORICA és BÚZA Konferenciasorozaton

A konferencia résztvevői az alábbiakat mondták az eseményről:

Horváth János Szabolcs községből például így jellemezte: „Az egész szervezés tetszett, az előadásokon mindenben a fejlődési irányokat mutatták be. Az öntözés, a precíziós gazdálkodás a mezőgazdaság egészének előrehaladását láttam ma.”

Bíró László Püspökladányból így vélekedett:
„Hasznos volt a konferencia, teljes vertikumot mutatott meg a búza és a kukorica termesztéséről. A hogyan továbbról, a jövő lehetőségeiről is fontos előadásokat hallottam. Nagyon hasznos minden gazda számára, ha tehetem, jövőre is eljövök.”

Berecz András Gávavencsellőről a következő szavakkal jellemezte a konferenciát:
„Több információ megerősítette az eddigi ismereteimet, a pályázatokról és egy hatékony vegyszeres kezelésről pedig itt hallottam először. Hasznos és jó dolgokat tudtam meg itt, igazi szakmai tudást kaptam ma.”

Végül Pécsi Lajos a hajdúhadházi Bocskai Mezőgazdasági Kft.-től a következőket tartotta fontosnak megemlíteni
„Megerősít bennünket abban, hogy milyen úton menjünk tovább, és arról is, hogy ez a jó út. Tavaly is itt voltunk, és jövőre is jövünk.”

További információ: magro.hu/konferencia
Herman Edit: rendezvény@magro.hu vagy 06-20-446-1940

A konferencia szervezője a:

Magro