A Corteva Agriscience, a DowDuPonttól levált, június 3-tól önálló mezőgazdasági vállalat (NYSE: CTVA) bemutatta magyarországi tevékenységét. A Corteva Agriscience világszerte teljes körű megoldásokat kínál a gazdák számára a növénytermesztés terén, és Magyarországon is biztosítja a termelők számára a vetőmagok és növényvédelmi megoldások széles, kiegyensúlyozott kínálatát.

A Corteva Agriscience magyarországi vállalatai 185 alkalmazottat foglalkoztatnak, ebből 26 fő a kutatás-fejlesztés területén dolgozik. A világviszonylatban is az iparág egyik legjelentősebb innovációs hátterével rendelkező Corteva Agriscience magyarországi kutatási-fejlesztési kapacitása is igen jelentős, a jelenleg is fejlesztés alatt álló szegedi kutatóállomáson a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése mellett növényvédelmi kutatások is folynak.

Borsos László, a Corteva Agriscience Magyarország ügyvezetője

Borsos László: „Olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek igazodnak a világ növekvő és változó igényeihez”.

„A Corteva Agriscience a globális szintű élelmiszer-, takarmány-, energia- és nyersanyag igény hosszú távú biztosításáért dolgozik” – mondta Borsos László, a Corteva Agriscience Magyarország ügyvezetője.

„A Corteva Agriscience a gazdálkodási technológia következő generációján dolgozik, azokon a megoldásokon, amelyek igazodnak a világ növekvő és változó igényeihez, és közben választ adnak a fenntarthatóság és a környezettudatosság kérdéseire is. Ezt képviseljük Magyarországon is, így a magyarországi termelők számára is elérhetővé tesszük a Corteva Agriscience kiváló minőségű vetőmagjait és modern növényvédelmi eljárásait, ezzel növelve a helyi fogyasztók életminőségét is.”

A szarvasi vetőmagüzem méretét és színvonalát tekintve a világ egyik legjelentősebb vetőmagüzeme, ahol a vetőmagok magyarországi alapanyagokból készülnek és a hazai termelőkkel több mint 15 ezer hektáron megtermelt hibridkukorica-vetőmagot dolgoznak fel. A teljes magyar vetőmagtermelés jelentős része Szarvason folyik, a vetőmagüzem kibocsátása évi 1,5 millió zsák.  A vetőmagexport hagyományos felvevőpiacai Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ausztria, Lengyelország, Szlovákia.

vetőmag

A szarvasi vetőmagüzem méretét és színvonalát tekintve a világ egyik legjelentősebb vetőmagüzeme.– fotó: Pixabay

A szegedi kutatóállomás szintén meghatározó része a Corteva Agriscience magyarországi jelenlétének. A 2007-ben létesült kutatóállomáson a kukorica és napraforgó hibridek nemesítése mellett növényvédelmi kutatások is folynak, középpontban a gyomirtószerek fejlesztésével, de a kutatók rovar- és gombaölő megoldásokon is dolgoznak.

Magyarországon a Corteva Agriscience rendelkezik az egyik legnagyobb létszámú szaktanácsadói hálózattal. A szaktanácsadók a személyes megbeszéléstől a szakmai előadásokon keresztül a web-alapú kommunikációig a legkülönbözőbb csatornákon keresztül tartják a kapcsolatot a magyar gazdákkal. A szaktanácsadás a növénytermesztés minden fázisára és a növényvédelem minden területére kiterjed, segítve a gazdákat abban, hogy a vetőmagban rejlő terméspotenciál minél nagyobb fokú kihasználásával érjenek el kiváló hozamokat, és világszínvonalú termékeket állítsanak elő.

vetőmag

Borsos László: „A szaktanácsadás a növénytermesztés minden fázisára és a növényvédelem minden területére kiterjed”.– fotó: Pixabay

„Az idei egyik fő üzleti célunk, hogy a termelők és kereskedők részére széles és kiegyensúlyozott termékportfóliót kínáljunk a vetőmagok és a növényvédelem területén” – mondta Borsos László.

„Törekszünk arra, hogy a kínálatunkat folyamatosan újabb innovatív megoldásokkal bővítsük. A magyar piacot a magas minőségű kínálat jellemzi, ahol a legjelentősebb globális cégek is képviseltetik magukat. Ebben a környezetben kell kiemelkednünk a Corteva Agriscience értékeivel, és ebben a versenyhelyzetben kell a magyar gazdákkal és kereskedőkkel minél jobban megismertetni a Corteva Agriscience nevét és termékkínálatát, és hozzájárulni az üzleti partnereink jobb hozamaihoz és a versenyképességük növekedéséhez.”