A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Gaïago biotechnológiai vállalat ma bejelentette hosszútávú megállapodását természetes alapú biológiai gombaölőszerek fejlesztéséről és forgalmazásáról a világszerte.

A megállapodás révén a Corteva Agriscience egy új biológiai gombaölőszer technológia globális tesztelési licenchez és az ezzel járó exkluzív kereskedelmi jogokhoz jutott hozzá, amely segíthet megvédeni a szőlőt, a burgonyát, a zöldségféléket, valamint a csonthéjas és almatermésű gyümölcsöket olyan kórokozók ellen, mint a peronoszpóra, a burgonyavész, a lisztharmat és botritiszt.

fertőzött szőlő

Természetes alapú biológiai gombaölőszerek fejlesztéséről és forgalmazásáról állapodtak meg – Fotó: Shuterstock

Ez a megállapodás tovább erősíti azt az elkötelezettségünket, hogy a gazdálkodóknak biológiai megoldásokat kínáljunk a növényvédelemben, beleértve a tesztelt biológiai gombaölőszereket is, amelyek megfelelnek a Corteva Agriscience magas szintű kutatási és fejlesztési követelményeinek”- mondta Rajan Gajaria, a Corteva Agriscience üzleti platformokért felelős alelnöke. „A Gaïago-val kötött megállapodásunk egy újabb lépés annak bemutatására, hogy erőfeszítéseket teszünk a biológiai portfóliónk felépítésére, együttműködve a terület vezető szakértőivel.”

A mezőgazdasági termelés fenntarthatóságához és a rugalmas élelmiszerellátó-rendszer megteremtéséhez szoros együttműködésre van szükség minden szinten” – mondta Jean-Pierre Princen, a Gaïago elnöke.

A Cortevával kötött megállapodás felgyorsítja a természetes alapú biológiai technológiánk globális bevezetését. Ez az új biológiai gombaölőszer kulcsfontosságú lehet, mind az integrált növényvédelmi stratégiák végrehajtásában, mind a fogyasztók elvárásainak tekintetében, miközben hozzájárulhat a magas terméshozamok megőrzéshez és a gazdálkodók jövedelmének növeléséhez. Ez a globális együttműködés a Corteva-val valamint az európai tudományos intézményekkel fellendíti közös kutatási programjaink elindítását és a Gaïago nagyszabású Agrosystems regenerációs terveit, amely helyreállítja a talaj és a növény működését.”

szőlőültetvény

Együttműködés a kutatás és fejlesztés terén: fókuszban a biológiai növényvédelem – Fotó: Corteva

A Corteva modellje a kategóriájában legjobb biológiai portfólió kifejlesztésére egyesíti a külső innovációt, az együttműködést a kutatás és fejlesztés terén, az engedélyezést és a forgalmazást. Ez a megállapodás is azt mutatja meg, hogy a Corteva miként kezeli az együttműködéseket, amelyek külsős technológiák széles skáláját hozzák magukkal, beleértve a biológiai fejlesztési terület jól bevált vállalatait, hogy bővítsék a hozzáférést a fenntartható megoldások átfogó kínálatához, a Corteva Agriscience 2030 fenntarthatósági céljaival összhangban.

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.