A Bartifarm Kft. már 20 éve forgalmazza a LOCHMANN axiál ventillátoros, profi szőlő-gyümölcs permetezőgépeit. 2005 óta a LIPCO alagútpermetezőit is kínálják a szőlősgazdáknak, melyek már akkor permetlé-visszanyeréses technikát alkalmaztak és két sort voltak képesek kezelni.

Mostanra már szükségessé vált az állandó többsoros permetezés. Ezt a feladatot a KMS teljesen új rendszerű szőlészeti gépeivel tudjuk megoldani. Az első ilyen gépek 2015-ben kerültek a német és osztrák gazdákhoz. Az itthoni forgalmazás később indult el, hogy a magyar gazdálkodókhoz már a jól kipróbált technológia jusson el.

A Bartifarm a tavalyi évben értékesítette az első KMS három soros permetezőgépet Villányban. A gép az egész szezont kiválóan és megbízhatóan dolgozta végig.

A három soros permetezés révén a hagyományos permetezéshez képest 60%-kal csökkent a permetezési idő.

szőlészeti permetezés

A három soros permetezés jelentősen lecsökkenti a permetezési időt

Alapként egy megbízható ellenáramú, elölről szívó ventillátoros permetezőgép szolgál, melyre egy további kétsoros keretet építettek. Nyitott állapotban a nagy teherbírású finomacél téglalap zártszelvény tartja az oldalsó permetezőelemeket. Ezek az elemek egy radiál ventillátorral biztosított levegőrásegítéses egyenletes porlasztást valósítanak meg. A gépen a kilépő levegő iránya és a mennyisége, légárama is változtatható. A kétoldali turbinakeretek magasságát hidraulikusan állíthatjuk.

A szóráskép biztonságáért a szívószűrő, a nyomószűrő, a beöntő szűrő és a fúvókák (6x5 db) előtti nyomószűrő a felelős. Ezekkel együtt a gép akár 150 liter/ha lémennyiséggel is képes permetezni.

szőlészeti permetezés

A kilépő levegő iránya és a mennyisége, légárama is változtatható.

A gépet elektromos nyomásállítással, elektromos oldalszakaszolással szállítják, de természetesen számítógépes vezérléssel, sebességarányos vegyszer-kiszórással is rendelhető. A keretek külön oldalanként is vezérelhetőek, de normál használat mellett szinkronban mennek. Ezek kinyitása és becsukása gombnyomásra történik és a különböző sortávolságokat egy kezelőpultba épített beskálázott potméter határolja be.

Bevezetési AKCIÓ-ban jelenleg a gépek tandem kerekekkel és csapágyazott, elfordulós keréktengellyel  érkeznek, melyek biztosítják a gép nyugodt járását, a kisebb talajnyomást és a gödrökön történő biztonságos átjutást.

szőlészeti permetezés

A gép akár 150 liter/ha lémennyiséggel is képes permetezni.

A permetező erőgépteljesítmény igénye 70 LE, a turbinák hajtásához pedig 35 liter percenkénti olajmennyiség szükséges. A permetezőgépen egy önálló olajkörbe épített olajhűtő egység is el lett helyezve. Összecsukott állapotban, szállításkor a turbinakarok a gép vázához rögzített tartószerkezeten reteszelve nyugszanak, ami biztosítja a szerkezet stabilitását.

További információkért, árajánlatért forduljon bizalommal a Bartifarm Kft. munkatársaihoz!