Akcióban „minden gazda kombájnja”
Egy 1958 és 1970 között gyártott CLAAS COLUMBUS-t láttunk aratás közben olvasónk jóvoltából. Emellett ott voltunk a 100. önjáró Berthoud permetezőgép átadásánál, illetve megnéztük a Corteva Agriscience szegedi kukorica-tenyészkertjét. Ez és még sok más az Agroinform Híradóban.

A lehető leggyorsabban helyre akarod hozni a savanyú talajodat? Akkor figyelj! (PR-cikk)
A kalászos növényeink más kultúrákhoz képest még inkább érzékenyek a termőhelyi viszonyokra, a talajállapotra.

Elfogadták a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozó uniós költségvetést
Az uniós tagállamok vezetői elfogadták a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozó, hosszú távú uniós költségvetésről szóló és a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot – jelentette be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a pénteken kezdődött uniós csúcstalálkozót követően.

Újra megnyílnak a források az állattenyésztési és a kertészeti ágazatban
Várhatóan július-augusztusban 80 milliárd forint keretösszegű pályázati lehetőség nyílik meg a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében az állattenyésztési és kertészeti ágazat számára. A Takarékbank már elkezdte a felkészülést agrárügyfeleivel közösen, hogy a gazdálkodók nagyobb projektekre is támogatást tudjanak szerezni.

szarvasmarha

A hitelintézet a program előző fordulójában is sikeresen vett részt, finanszírozása révén mintegy ezer projekt valósult meg 110 milliárd forint értékben – fotó: Shutterstock

Nincs olyan tábla, ami ne lenne menthető! (PR-cikk)
Ne csak a jogszabályi előírásoknak feleljünk meg! Használjuk a talajvizsgálati eredményeket a termelékenység javítására.

Nem lehet tovább halogatni: itt az almafelvásárlások szerződéskötési határideje
Magyarországon azok a feldolgozók, akik több mint 200 tonna almát dolgoznak fel, legkésőbb 2020. augusztus 1-ig kötelesek az általuk feldolgozandó gyümölcsmennyiség legalább 60 százalékát szerződéssel lefedni.

Repcetermesztők, figyelem! Ezt a videót érdemes megnézni! (PR-cikk)
Tekintse meg összefoglaló videónkban, mit kínál Önnek idén a RAPOOL! Milyen haszna származik abból, ha a legújabb, magas olajtartalmú, a hazai, szélsőséges körülményekhez alkalmazkodó, RLM7, RLM-S fómarezisztens, tarlórépa sárgaságvírusa rezisztens és kipergés-ellenálló hibridjeinket, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat választja?

A várakozásokhoz képest több agrártámogatást kap Magyarország az Uniótól
Több agrártámogatást kap Magyarország az Európai Uniótól, mint amire számítani lehetett – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1 aktuális csatornán.

gép

Nagy István: az Egyesült királyság távozásával arányos az a csökkenés, amely a mezőgazdaságot éri

A magyar gazdáknak válság idején is lesz hova eladniuk a kukoricát (PR-cikk)
A világot sújtó járvány és annak következményei megviselték a feldolgozóipart is. Azok a vállalatok képesek talpon maradni, akik stabil anyagi háttérrel rendelkeznek vagy több terméket állítanak elő.

Így előzzük meg a méhmérgezéseket!
A napraforgó-virágzás időszakában mi lehetne fontosabb téma a méheknél és a méhek védelménél?

Segítünk a lehető legjobb minőségű tömegtakarmányt előállítani
Hogyan termeljük meg, milyen technológiával tartósítsuk, hogyan és mivel takarítsuk be és hol tároljuk a tömegtakarmányt, hogy a lehető legjobb minőséget érjük el?

gép

A JAGUAR 900-as sorozatba már a legújabb fejlesztések kerültek.

Növényvédelmi előrejelzés: Most kell nagyon odafigyelni a szőlőre!
Számítottunk rá, hogy a szőlő hagyományos betegségei, elsősorban a lisztharmat fertőző tömege felszaporodik és kedvező körülmények között robbanni fog. Az Agroinform.hu 2020. évi 30. heti növényvédelmi előrejelzése.

Európa-szerte felszaporodtak a drótférgek – hogyan állítsuk meg őket? (PR-cikk)
A talajlakó kártevők felszaporodását manapság már tényként kell elkönyvelnünk. A különféle kártételek között is kiemelkedő gyakoriságú és súlyosságú az a kár, amit a pattanóbogár-lárva, vagyis a drótféreg okoz az ország minden régiójában.

Tudta ezt? A betakarítás után visszamaradó szalma bontásával a szükséges N, P, K tápanyag akár 20-40%-a fedezhető! (PR-cikk)
A tarlómaradványok kezelése, megtartása, a talajba juttatása több szempontból is kulcsfontosságú a szántóföldi növénytermesztésben.

Körforgás a kertben – Minden, amit a környezettudatos komposztálásról tudni érdemes (PR-cikk)
A komposzt előállításával nemcsak a talaj tápanyag-utánpótlásáról gondoskodhatunk, de hulladékunk mennyiségét is nagymértékben csökkenteni tudjuk. Ráadásul még spórolhatunk is vele, hiszen jó minőségű komposzt előállításával nincs többé szükségünk arra, hogy virágföldet vásároljunk.

növény

A háztartási és a kerti hulladék mennyiségét komposztálással csökkenthetjük.

Új növényvédelmi termékek és műtrágyák Magyarországon! (PR-cikk)
Az AGROVENA-Agrokémia Kft. 2019-ben alakult az AGROVENA cégcsoport legújabb magyarországi leányvállalataként. Egyik tulajdonosa, Bankert Marcus 25 éves intenzív repcetermesztési tapasztalattal rendelkezik Magyarországon.

Olyan kevés a repcetermés, mint 14 év alatt még soha
Még a tavalyi katasztrofálisnak nevezett mennyiségnél is kevesebb lesz az Európai Unió repcetermése idén.

Heti gépészeti híreinket megtaláljátok a gépészeti összefoglalónkban.