• Könnyen tervezhető gyomirtás
• Átlagos gyomviszonyok megoldására, de fenyércirok és mezei acat, illetve köles és muhar fajok ellen is hatékony
• Korszerű olajos OD formuláció
• Sikertelen gyomirtások felülkezelésére

gyomnövényekkel erősen fertőzött kukorica

Milagro Plus hatása egyszikű gyomokkal erősen fertőzött területen a kezelést követő 19. napon (Kaposfüred 2020. június 25.) – fotó: Syngenta

A kukorica gyomirtásában a legnagyobb szegmens a posztemergens kezelések területe

Ennek számos oka van, de elsősorban az évelő gyomnövények elleni védekezés indokolja a népszerűségét. Másodsorban a csapadék megérkezésének valószínűsége bizonytalan. A csapadékosabb (a korábbi száraz áprilisokhoz képest) időjárás miatt a magról kelő gyomok kelése nagyobb tömegben várható. Az évelő gyomnövények megjelenése kevésbé csapadékfüggő, így azokkal mindenféleképpen számolhatunk. Ezen problémák a megoldására kiválóan alkalmas a Milagro Plus használata.

gyomnövények

Milagro Plus hatása fehér libatop ellen a kezelést követő 17 nappal (Zamárdi 2019. június 18.) – fotó: Syngenta

Mire nyújt megoldás ez a termék:

1. Általános gyomviszonyok mellett hatékony gyomirtást biztosít.
2. Ott, ahol csak néhány gyomfaj a domináns.
3. Ha valaki egy rendkívül kedvező árú termékkel szeretné a nem sikerült preemergens vagy korai posztemergens gyomirtását kijavítani, akkor a Milagro Plus 1,0 l/ha dózisban kiváló hatékonyságot ad.
4. Ha csak az évelő gyomok jelennek meg, akkor a Milagro Plus hatékonyan alkalmazható. 
5. Egyenetlen gyomkelés esetén a Milagro Plus magasabb dózisban (1,2 l/ha) történő alkalmazása megoldást nyújt.

gyomirtó hatása parlagfű ellen

Milagro Plus hatása parlagfű ellen a kezelést követő 47. napon (Naszály 2020. július 7.) – fotó: Syngenta

A Milagro Plus egy rugalmasan használható készítmény takarmány és silókukorica posztemergens gyomirtásában, 1,0-1,2 l/ha dózisban a kultúrnövény 3-6, magról kelő gyomok 2-4 leveles, az évelő gyomok 10-20 cm-es vagy tőlevélrózsás állapotában. Hatékony az olyan gyomnövények ellen, mint a kakaslábfű, muhar fajok, bármilyen köles faj, és magasabb dózisban a fenyércirok. A kétszikű gyomnövények közül a parlagfű, a szerbtövis-, libatop, disznóparéj, keserűfű fajok, a vadkender és a magasabb dózisban a mezei acat, selyemmályva és a csattanó maszlag ellen is.

A készítmény kiszerelése (5 l) lehetővé teszi, hogy kisebb, akár 4-5 ha-os területek is kezelhetők legyenek. A formulációja a legkorszerűbb olajos diszperzió (OD). A készítményt csomagban lehet megvásárolni, amely tartalmazza az adott területre való nedvesítőszert is (Eucarol Plus). Javasolt lémennyiség 200-300 l/ha. Célszerű légbeszívásos, kétréses fúvókákat alkalmazni.

A csomag javasolt végfelhasználói ára: 8400 Ft/ha*

Papp Zoltán
Kukorica és napraforgó növényvédőszer-kampánymenedzser

*Kereskedők részére kiközölt javasolt végfelhasználói ár.