A Bayer AG a Kebotix vállalattal egy új együttműködést alakított ki, amelynek középpontjában a gazdálkodók gyorsított adatfeldolgozásra támaszkodó, innovatív növényvédelmi eszközökkel való ellátása áll.

Korszerű növényvédelem

Ez a partneri viszony – a Syngenta és az Insilico Medicine cég közötti kapcsolathoz hasonlóan – az utóbbi években felfedezett, új hatóanyagok relatív hiányát kívánja megszüntetni, a termelőket pedig arra ösztönzi, hogy a túlhaladott vegyszerezés helyett agronómiai megoldásokat keressenek a kártevők nyomásának fékezésére, továbbá fokozottan ellenőrizzék, és csökkentsék a peszticidmaradványokat.

növényvédelem

A cél innovatív az új, innovatív növényvédelmi eszközök fejlesztése – Fotó: pixabay.com

A 2018-ban létrejött Kebotix, Dr. Jill S. Becker vezérigazgató irányításával az új növényvédelmi eljárások felfedezésének gyorsítására mesterséges intelligenciát, gépi tanulást és robotikát használ, amelyek a Bayer programjába is beleillenek.

„A mesterséges intelligencia eszközei nemcsak a kémiai reakciókat optimalizálják, de közvetlenül vagy közvetve utat nyitnak a nagyobb terméseredmények felé is” – mondta Becker az agribusinessglobal.com-nak.

Gépi tanulás az új hatóanyagok tervezésében

A Bayer szerint, a mesterséges intelligenciával alátámasztott automata infrastruktúrákban megvan az a lehetőség, hogy egy teljesen új szinten elősegítsék a kémia új lehetőségeinek feltárását, ami új védekezési módszereket eredményezhet.

A Kebotix csapata maximálisan támogatja a Bayert a fent vázolt célok elérésében. Ismeretes, hogy a Kebotix fejlesztette ki a világ első önvezető, anyagvizsgáló laboratóriumát, mesterséges intelligencia segítségével.

A Syngenta ez év február 3-án jelentette be, hogy együttműködésre lép az Insilico Medicine mesterséges-intelligencia szoftver vállalattal új molekulák felfedezése, izolálása és szintetizálása céljából, amelyek meggyorsítják a kitűzött célok elérését.