Növényvédő szer kereső

1 találat
 • Difo 25 EC - Gombaölő szer

  Növényvédő szer neve:
  Difo 25 EC
  Rendeltetés:
  Gombaölő szer
  Kultúra:
  Alma, Körte
  Károsító:
  Lisztharmat, Varasodás
  Hatóanyag összetétel:
  Difenokonazol
  Engedély száma:
  04.2/1131-1/2012
  Engedély típusa:
  alapengedély
  Engedély érvényesség:
  2019.12.31
  Engedélyokirat tulajdonos:
  Sharda Worldwide Exports Pvt.Ltd (Domnic Holm, 29th. Road, Bandra (West), Mumbai 400050)
  Formuláció:
  emulgeálható koncentrátum (EC)
  Légi kijuttatás:
  nem
  Munkaegészségügyi várakozási idő:
  0 nap
  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
  21 nap
  Forgalmazási kategória:
  III. kategória
  Agrár-környezet gazdálkodás:
  MTÉT alföldi madárvédelmi szántó
  KalászosokT

  MTÉT hegy- és dombvidéki madárvédelmi szántó
  KalászosokT

  MTÉT kékvércse védelmi szántó
  KalászosokT

  MTÉT túzokvédelmi szántó
  KalászosokT
  Ökológiai gazdálkodásban eng.:
  nem
  Méhveszélyesség:
  nem jelölésköteles
  Méhkímélő technológia:
  nem
  Védőtávolság meghatározásra került:
  igen
  Esőállóság:
  Kiváló esőállóság
  Hatáskifejtés:
  A Difo® 25 EC gombaölő permetezőszer hatóanyaga a difenokonazol, a triazolok csoportjába tartozik. A növény levelére kipermetezett hatóanyag gyorsan felszívódik és a kórokozó gombák sejtmembránjának az ergoszterol bioszintézisét gátolja (EBG), ennek következtében leáll a micélium képződésük és így elpusztulnak. A difenokonazol-hatóanyag transzlamináris (a levél színére permetezve a levélfonákon is kifejti a hatását) tulajdonságának- és kiváló akropetális (csúcsirányú) mozgásának köszönhetően megelőző (eradikatív)- és gyógyító hatással is rendelkezik a gombabetegségek széles körével szemben. A készítmény kiemelkedő gyógyító (kuratív) hatásának az alapja, hogy a fertőzés kialakulását követő 96 órán belül elvégzett permetezés esetén meggátolja a kórokozók fejlődését és a varasodás tüneteinek a megjelenését. A lisztharmatra érzékeny fajták esetében, ha már bekövetkezett a fertőzés, szintén javasolt a készítmény használata.
  Eltarthatóság:
  3 év
  Adagolási mennyiség:
  0,25 l/ha
  Javasolt permetezési mennyiség:
  0,25 l/ha szer, 500-1200 l/ha víz
  Letölthető dokumentumok:
  difo25ec_eng_20120224.pdf

Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.
Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

Tájékoztató

Az Agroinform portálon található „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatás használatáról

 • 1. Jelen tájékoztató az Agroinform Portálon belül az agroinform.com/novenyvedoszer linken elérhető „Növényvédőszer Kereső” szolgáltatással kapcsolatos tájékoztatást és szabályokat tartalmazza.
 • 2. A jelen tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekben az Agroinform Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) az irányadók.
 • 3. Szolgáltató tájékoztatja Felhasználót, hogy az oldalon megnevezett növényvédő-szerekkel kapcsolatban nem minősül gyártónak, forgalmazónak, importőrnek, valamint semmilyen ilyen jellegű kereskedelmi vagy egyéb tevékenységet nem végez.
 • 4. Szolgáltató tájékoztatja továbbá Felhasználót, hogy a növényvédő-szerekről található információk kizárólag tájékoztató jellegűek, azok nem minősülnek az ezen szerek használatával kapcsolatos szakmai tanácsadásnak, az oldalon megjelent információk tartalmáért, és az azok felhasználásából eredő következményért való bármilyen jellegű felelősségét Szolgáltató kifejezetten kizárja.
 • 5. Szolgáltató kijelenti, hogy az általa az oldalra feltett adatok nyilvános, bárki által hozzáférhető információk, ellenkező esetben pedig Szolgáltató azok közzétételére jogosult.
 • 6. Az oldalon megtalálható adatbázis előállítójaként Szolgáltatót megilleti a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján az adatbázisok előállítóit megillető védelem. Az adatbázis részét képező adatok egészét, valamint az abban szereplő egy vagy több adat kizárólag Szolgáltató előzetes engedélyével használható fel az oldal rendeltetéséből eredő felhasználást meghaladóan.
 • 7. Felhasználó az oldal megtekintésével a jelen tájékoztatásban foglaltakat megismerte, az abban szereplő információkat tudomásul veszi.