A térséghez kötődő helyi termékek és turisztikai szolgáltatás-fejlesztések támogatása célterületen belül, saját termelésű alapanyagból készített termékek feldolgozására, előállítására és értékesítésére pályázott. A támogatási lehetőségről gazdatársaitól hallott, majd ezután az MVH honlapjáról szerzett további kiegészítő információkat a pályázat részletes feltételeiről. Ígéretesnek tűnt a 65 %-os támogatási mérték.

Lukács Attila nagyszüleitől hozta az állattenyésztés szeretetét, tőlük leste el a régi hagyományos ízeket, recepteket, illetve a feldolgozás művészetét. Jellemző, hogy 15 évvel ezelőtti házasságkötése alkalmával nászajándékba két-két kocát kapott családjától 2010-ben kiváltotta a sertés feldolgozásához és értékesítéséhez szükséges engedélyeket.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára már több helyszínen és korszerűbb eszközökkel végzi tevékenységét, tekintettel arra, hogy a támogatás elnyerésének köszönhetően nagy lépéseket tudtak előre tenni. Korszerű hurka-kolbásztöltő gépet vásároltak, így higiénikusan, kevesebb idő alatt, minőségibb, az élelmiszeripari előírásoknak, követelményeknek még inkább megfelelő terméket tudnak előállítani. Hurka, füstölt kolbász, füstölt tarja, sós és paprikás szalonnák, oldalas mind megtalálhatók a portékái között.

Az értékesítés a megye termelői piacain történik. Termékeivel élelmiszeripari várásokon is sikeresen szerepel, hiszen egyebek mellett 2011-ben elnyerte a Hajdú-Bihar megyei Minőségi Termék díját, illetve 2013-ban a MAGOSZ különdíját.

A gazdaság további fejlődéséhez, bővítéséhez egy korszerű istállót szeretne építeni, így továbbra is figyelemmel kíséri az MVH által küldött Hírlevelet, illetve már be is nyújtotta kérelmét csomagológép, pépesítő és aprító berendezés beszerzésének támogatására.

Ilyen volt ...

... és ilyen lett.