Eddig az érintettek 20 százaléka teljesítette az adatszolgáltatást, így 32 ezer ügyfélnek már csak két hete maradt az elektronikus adatlap kitöltésére.

A korábbi évekhez hasonlóan az adatszolgáltatást interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet elvégezni az alábbi módokon: Amennyiben a természetes személy ügyfél rendelkezik ügyfélkapu hozzáféréssel, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfél-azonosító szám beírásával töltheti ki a nevére szóló adatlapot.

Az adatszolgáltatás teljesíthető meghatalmazott vagy technikai közreműködő útján is, kitöltéséhez a korábban használt jelszó továbbra is érvényes. Abban az esetben, ha nem rendelkezik jelszóval, vagy elveszítette, elfelejtette jelszavát, a „G1040" nyomtatványon, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A monitoring adatszolgáltatás teljesítését kitöltését útmutatók és segédletek könnyítik, melyek az MVH honlapjáról szintén letölthetők.

A hatékony feldolgozás érdekében a meghatalmazást minél előbb, de legkésőbb az adatszolgáltatás benyújtását megelőzően öt nappal postára kell adni, vagy személyesen benyújtani az illetékes megyei MVH kirendeltséghez.

Az adatszolgáltatásra már csak két hét áll rendelkezésre, ezért kérjük ügyfeleinket, mihamarabb keressék fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászait, akik segítséget nyújtanak a kitöltésben, vagy forduljanak kérdéseikkel az MVH Ügyfélszolgálatához.

Az MVH munkatársai közleményükben nyomatékosan kérik ügyfeleiket, hogy az adatszolgáltatást NE halasszák az utolsó pillanatra!