felhívás keretösszege emelkedett. Jelenleg 14,1 milliárd Ft támogatás áll rendelkezésre. A felhívás 5.5. fejezetében az elszámolható költségek köre bővült a szaktanácsadási szolgáltatáshoz biztosított, ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfával.

A kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek és a felhívás mellékleteinek köre kiegészült az ÁFA összesítő táblázattal (13. sz. melléklet). A szaktanácsadási tervben és a költségkalkulációban az ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfa is szerepel. A támogatói okirat a fentiekkel összhangban módosult. Az elszámolható költségek körének módosulása a támogatást igénylőket hátrányosan nem érinti.

Fontos, hogy a módosításokat a már benyújtott, jogosultsági és/vagy tartalmi vizsgálat alatt álló támogatási kérelmek esetében is figyelembe veszik.

A felhívás 5.5. fejezetében az elszámolható költségek köre bővült a szaktanácsadási szolgáltatáshoz biztosított, ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfával. – fotó: Shutterstock