Idén első alkalommal szervez szakmai napot a Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Agrármarketing Centrum és az Agroinform.hu a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK) megelőző napon, szeptember 19-én.

Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője a az eseménnyel kapcsolatban kiemelte: "Azt szeretnénk elérni, hogy a kiállításról távozó szakemberek és látogatók egyaránt azzal a benyomással térjenek haza, hogy a 2017-es OMÉK-ra megérte kimenni. Gazdagodtak, gyarapodtak, ismeretek bővültek, és üzleti kapcsolatok létesültek."

Bolyki Bence, az Agroinform.hu portálvezetője hangsúlyozta, hogy a szakmai napot jelentős érdeklődés övezi mind a mezőgazdasági, mind az élelmiszeripari szereplők körében, amiről a jelentkezők száma egyértelműen tanúskodik, eddig több mint 1100-an regisztráltak.

Szakmai Nap

A Szakmai Napon neves szakemberek elemzik az agrárium és élelmiszergazdaság üzleti kockázatait és lehetőségeit.

Közölték azt is, hogy a szakmai nap délutánján rendezik meg az I. Magyar Nyitott tér agrár workshopot, amely új, innovatív módszernek számít Magyarországon, a mezőgazdaság területén pedig most alkalmazzák először. A workshop jellegű fórum lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy kisebb csoportokban a többi jelenlévővel együtt megoldást találjanak az ágazat legégetőbb problémáira. A csoportokban a beszélgetést moderátorok vezetik, akik kérdésekkel, szavazásokkal inspirálják a résztvevőket a hozzászólásra.

Hozzátették, hogy a szakmai napon regisztrációt követően díjmentesen tekinthetők meg az A és D pavilon kiállítói még a nagyközönség érkezése előtt. Az érdeklődők a pavilonok bejárására még regisztrálhatnak a www.omekszakmainap.hu oldalon, ahol további információk érhetők el.