A jogsegélyszolgálati feladatok ellátására hirdetett pályázatára november 22-ig jelentkezhetnek az ügyvédek és ügyvédi irodák. A pályázati kiírás és jelentkezés részleteiről a NAK honlapján (www.nak.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők.

A jogsegélyszolgálat a tervek szerint térítésmentesen lesz igénybe vehető a kamarai tagok számára, ahol meghallgatják panaszaikat és átnézik a rendelkezésre álló iratokat. Ezután tájékoztatást kapnak  arról, hogy a tényállás alapján az ügy milyen jogi körbe tartozik, milyen lehetséges megoldás létezik és mi a jogérvényesítés fóruma (pl.: bírósági eljárás, hatósági eljárás, mediáció).

A jogosult NAK-tag által igénybe vehető térítésmentes jogsegélyszolgálat működése tehát nem terjedne ki a beadványszerkesztésre, okiratszerkesztésre, jogi képviseletre és a nyilvánvalóan nem jogi természetű panaszokra, kérdésekre.

Az előbbi feladatok ellátására a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szeretne egy kedvezményes díjszabást elérni a tagjai számára a jogsegélyszolgálatot ellátó ügyvédek és ügyvédi irodák részéről.